Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

“Διαζύγιο” μετά τον “ανασχηματισμό” στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

  • Ο δήμαρχος οδηγεί εκτός παράταξης τον κ. Φώτη Τσομπάνογλου

Ο …ανασχηματισμός που έκανε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης, στους αντιδημάρχους του δήμου, μετά την πρόσφατη παραίτηση του κ. Τάκη Κωστάκη, φαίνεται πως ήταν η αφορμή για να προκληθούν σοβαρές ενδοπαραταξιακές αντιδράσεις, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οδηγείται προς διαγραφή από την παράταξη ο κ. Φώτης Τσομπάνογλου.
Πάμε να τα βάλουμε σε μία χρονική σειρά όμως.
Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας προχώρησε στον ορισμό δύο νέων Αντιδημάρχων. Ο κ. Χρήστος Χατζηιωάννου τοποθετήθηκε στη θέση του κ. Τάκη Κωστάκη ως Αντιδήμαρχος Παιδείας Πολιτισμού και Σχολικών Επιτροπών.
Μέχρι εδώ όλα καλά.
Ο δήμαρχος όμως προχώρησε και στον ορισμό του κ. Ξενοφώντα Κυριακόπουλου στην αντιδημαρχία Οικονομικών, μία θέση που κατείχε ο κ. Φώτης Τσομπάνογλου.
Προφανώς, αυτή η απόφαση του δημάρχου σχετίζεται ευθέως με την πρόθεση του κ. Τσομπάνογλου να είναι υποψήφιος δήμαρχος.
Πάντως, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο κ. Τσομπάνογλου αρνήθηκε να παραιτηθεί από αντιδήμαρχος και αποχώρησε από τη συνεδρίαση της παράταξης της δημοτικής αρχής “Ενότητα για την Νέα Ιωνία” που έγινε το βράδυ της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2018.

Η δήλωση του κ. Τσομπάνογλου

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις επικοινωνήσαμε με τον κ. Φώτη Τσομπάνογλου, ο οποίος αρχικά μας είπε πως παραμένει Αντιδήμαρχος Οικονομικών και χαρακτηριστικά μας ανέφερε πως αυτή τη στιγμή υπογράφει εντάλματα πληρωμής.

Στην ερώτησή μας για το αν θα διαγραφεί από την παράταξη, όπως ακούγεται, ο κ. Τσομπάνογλου, μας απάντησε πως αυτό θα το αποφασίσει η παράταξη, πάντως ακόμα δεν έχει διαγραφεί. Όσον αφορά στις σχέσεις του με τον δήμαρχο, ανέφερε πως έχουν σοβαρές πολιτικές διαφωνίες.

Όπως πάντα, πολύ ευγενικά, ο κ. Τσομπάνογλου μας ζήτησε να κάνουμε λίγη υπομονή, καθώς σύντομα θα τοποθετηθεί επίσημα μέσω ανακοίνωσης για αυτές τις εξελίξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ