Ελάτε στην παρέα μας

Γλυφάδας

Δημιουργία Πύλης Διαμεσολάβησης στη Γλυφάδα

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμος Γλυφάδας, μετά από το έντονο ενδιαφέρον των δημοτών και των επιχειρηματικών και εμπορικών φορέων της πόλης για το θεσμό της διαμεσολάβησης,  δημιουργεί την Πρώτη Πύλη Διαμεσολάβησης, στηρίζοντας έμπρακτα το νέο θεσμό (Ν. 3898/2010). Η Πύλη Διαμεσολάβησης λειτουργεί στο Δημαρχείο Γλυφάδας, στο γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στο δεύτερο όροφο.
Οι υπηρεσίες ενημέρωσης παρέχονται δωρεάν στους δημότες από πιστοποιημένους και διαπιστευμένους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης διαμεσολαβητές, κάθε Τρίτη από τις 10:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης δίνονται πληροφορίες για την διαδικασία του θεσμού της διαμεσολάβησης, τα στάδιά της και τον τρόπο προετοιμασίας των μερών. Σκοπός της ενημέρωσης είναι η κατανόηση από τους πολίτες της εφαρμογής του θεσμού της Διαμεσολάβησης ως εναλλακτικού εξωδικαστικού τρόπου επίλυσης των αστικών και εμπορικών διαφορών τους, με άμεσο και οικονομικό τρόπο.
Η παροχή πληροφοριών Διαμεσολάβησης είναι δωρεάν και αποτελεί μια προσφορά κοινωνικού έργου του Δήμου Γλυφάδας προς τους δημότες, με σκοπό τη διάδοση της Διαμεσολάβησης στην κοινωνία ως εναλλακτικού τρόπου επίλυσης των διαφορών.
Η Δημοτική Αρχή, για την υλοποίηση της Πύλης Διαμεσολάβησης, συνεργάζεται με τους κάτωθι δικηγόρους και διαπιστευμένους διαμεσολαβητές του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: 1)    Βασιλική Παπαδημητρίου και 2)    Γεωργία Κοντοκώστα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ