Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Δημιουργία Αλληλεγγύη: «Πυρ ομαδόν» στο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας κατά της Δημοτικής Αρχής

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” για τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ν. Ιωνίας (5/10).

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ν. Ιωνίας (5/10) τέθηκαν επί τάπητος σωρεία ζητημάτων που ταλανίζουν τον δήμο και την πόλη γενικότερα, κατόπιν επιστολής των τριών αντιπολιτευτευτικών παρατάξεων, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει “κεραυνούς” κατά της Δημάρχου για την τακτική που ακολουθεί η δημοτική Αρχή όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στη διοίκηση του δήμου.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η “Δημιουργία Αλληλεγγύη”

“Ολομέτωπη επίθεση από την αντιπολίτευση δέχτηκε η Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Οκτωβρίου, που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Πρώτο ζήτημα της συνεδρίασης ήταν το κοινό αίτημα που κατέθεσαν οι παρατάξεις «Δημιουργία Αλληλεγγύη» , «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» και  «Ιωνία Νέα Άποψη-21ος  αιώνας»  ζητώντας άμεσες και σαφείς απαντήσεις σε θέματα που κατ’ επανάληψη τίθενται προς τη Δημοτική Αρχή και τα οποία συστηματικά μένουν αναπάντητα.

Στην εισήγησή του ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» Παναγιώτης Μανούρης, εστίασε πρωταρχικά στην Δημόσια Υγεία και ζήτησε αναλυτική ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή για τα μέτρα που λαμβάνονται σε σχολεία και κοινόχρηστους χώρους.  Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης επικαλέστηκε τον αναβρασμό που επικρατεί στα σχολεία της πόλης και ρώτησε γιατί δεν ενημερώνεται το Δημοτικό Συμβούλιο για τα κρούσματα Covid 19, τα αιτήματα μαθητών και εκπαιδευτικών και τις ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας, μέσα απολύμανσης και αντισηπτικά;

Ο Παναγιώτης Μανούρης έθεσε για μία ακόμη φορά ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα θωράκισης της Δημόσιας Υγείας από την πανδημία και ζήτησε ενημέρωση για τον αν γίνονται απολυμάνσεις και που, με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν.
Επανέφερε επίσης, το ζήτημα των εργασιών στο Δημοτικό Μέγαρο και τα γκράφιτι που έχουν καλύψει τις προσόψεις, ζητώντας ενημέρωση για το ποιος ενέκρινε τη διαδικασία, το κόστος και τις εκταμιεύσεις.

Αναφέρθηκε ακόμα στην κωλυσιεργία της Δημοτικής Αρχής σε θέματα που αφορούν:

–  τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή (η μη συνεδρίαση της στέρησε τη δυνατότητα ελάφρυνσης στους επιχειρηματίες της πόλης ,  που πλήττονται από την πανδημία)

– την περιβόητη σημαία, που παραμένει υψωμένη στο Δημοτικό κτήριο  ενώ υπήρξε σαφής  απορριπτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

– την απροκάλυπτη οικειοποίηση έργων της  Περιφέρειας από τη Δημοτική Αρχή, που τα προβάλλει ως δικά της και μάλιστα ενώ έχουν δρομολογηθεί από προηγούμενη Δημοτική Αρχή

– την συνεχόμενη αβελτηρία της Δημοτικής Αρχής και τον αντιδημοκρατικό τρόπο που ασκεί διοίκηση

– την απόλυτη έλλειψη έργου, που αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη της Νέας Ιωνίας

–  το ζήτημα της διαρκούς απουσίας της Δημάρχου από το γραφείο της μέχρι τις μεταμεσημβρινές ώρες, που εργάζονται όλες οι υπηρεσίες του Δήμου 

Παρόμοια θέματα και καταγγελίες έγιναν από τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που ζήτησαν για μία ακόμη φορά ουσιαστική ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας για τους λόγους, που διαρκώς αδρανεί και αρνείται την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης

«Δημιουργία Αλληλεγγύη»  – Παν. Μανούρης”

  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ