Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Δ.Σ. Ν. Ιωνίας: Δριμύ “κατηγορώ” της αντιπολίτευσης για τη διακυβέρνηση της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ν. Ιωνίας (5/10) τέθηκαν επί τάπητος σωρεία ζητημάτων που ταλανίζουν τον δήμο και την πόλη γενικότερα, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει “κεραυνούς” κατά της Δημάρχου για την τακτική που ακολουθεί η δημοτική Αρχή όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στη διοίκηση του δήμου.

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε στο δημοτικό συμβούλιο η συζήτηση του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης, το οποίο είχε να κάνει με την κοινή επιστολή διαμαρτυρίας των τριών αντιπολιτευτικών παρατάξεων «Δημιουργία Αλληλεγγύη», «Ενότητα για τη Ν. Ιωνία» και «Ν. Ιωνία – Νέα Άποψη 21ος Αιώνας».

Η κριτική της αντιπολίτευσης επικεντρώθηκε σε διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον δήμο το διάστημα που βρίσκεται στην διακυβέρνηση της πόλης η διοίκηση της κας Θωμαϊδου, εστιάζοντας σε θέματα που αφορούν την θωράκιση της υγείας των πολιτών εν μέσω πανδημίας, τα σχολεία και τους μαθητές, τα μέτρα που θα ενισχύσουν τους επιχειρηματίες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, τα διάφορα έργα που έγιναν ή δεν έγιναν από τη διοίκηση κ.α.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα Θωμαΐδου υπεραμύνθηκε των ενεργειών της δημοτικής Αρχής αντικρούοντας τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης και παράλληλα επισήμανε ότι πρώτη φορά στα ιστορικά του δήμου δέχεται τέτοια επίθεση από την αντιπολίτευση ένας Δήμαρχος, τονίζοντας ότι “η διοίκηση εδώ και ένα χρόνο μιλάει με τα έργα της και αυτό φαίνεται ότι δεν αρέσει σε κάποιους”.

Π. Μανούρης: “Η Δήμαρχος είναι κατώτερη των περιστάσεων”

Ο επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” κ. Παναγιώτης Μανούρης στην τοποθέτηση του έθεσε κάποια σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και αφορούν τόσο τη σημερινή δύσκολη συγκυρία που βιώνει ο τόπος (μέτρα για θωράκιση της δημόσια υγείας, σχολεία) όσο και κάποια άλλα θέμα (εργασίες στο Δημοτικό Μέγαρο, δυσλειτουργία διαπαραταξιακής επιτροπής, σημαία έξω από Δημαρχείο κ.α.) που δείχνουν, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι δεν είναι σεβαστό το δημοτικό συμβούλιο και οι αποφάσεις του από την δημοτική Αρχή, κάνοντας λόγο για “αντιδημοκρατική στάση από πλευράς Δημάρχου που δεν έχει προηγούμενο στο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε “πρώτη φορά η αντιπολίτευση κάθεται απέναντι, χωρίς να την ενώνουν πολιτικά ζητήματα αλλά δημοκρατικά θέματα που έχουν να κάνουν με αυτά που η δημοτική Αρχή ποδοπατάει καθημερινά”. Κατόπιν κατηγόρησε ευθέως την κα Θωμαΐδου, λέγοντας “κα Δήμαρχε είστε κατώτερη των περιστάσεων, είστε η Δήμαρχος της λασπολογίας και της λασπομαχίας και δυστυχώς είστε ανεπαρκής στην άσκηση των καθηκόντων σας” ενώ απευθυνόμενος προς τους αντιδημάρχους ανέφερε: “Δεν κεφαλαιοποιείτε καμία από τις προσπάθειες που φαίνεται ότι κάνετε ορισμένοι, υπάρχει ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα και είναι ότι η Δήμαρχος ψεύδεται μπροστά μας, με αποτέλεσμα να εκφυλίζεται ο πολιτικός διάλογος και να γελοιοποιείται η ίδια η Δήμαρχος και η δημοτική Αρχή». 

Η. Γκότσης: «Θα πρέπει επιτέλους να μάθετε να λειτουργείτε δημοκρατικά»

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ενότητα για τη Ν. Ιωνία” κ. Ηρακλής Γκότσης εστίασε στο πως αντιμετωπίζει ο δήμος το πρόβλημα της Υγείας που έχει προκύψει, κατηγορώντας την δημοτική Αρχή ότι δεν έχει προχωρήσει σε καμία σοβαρή παρέμβαση «απλά προσπαθεί να κάνει ότι της λένε χωρίς να έχει “σκύψει” πάνω στο εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και βέβαια αυτό έχει γίνει γιατί υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα στη λειτουργία του Δήμου” όπως τόνισε.  Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στη διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει συσταθεί για την ελάφρυνση των πληγέντων επιχειρήσεων από την πανδημία και την δυσλειτουργία που παρατηρείται σε αυτή, επισημαίνοντας ότι “έχουν περάσει 8 μήνες και ουσιαστικά δεν έχετε κάνει τίποτα” και συνέχισε την κριτική του λέγοντας ότι ” τα δημοτικά συμβούλια είναι κύτταρα της δημοκρατίας, είναι πολύ κοντά στα προβλήματα του κόσμου και παρά τις διαφορετικές πολιτικές απόψεις πρέπει να στέκονται στα τοπικά προβλήματα και για να το κάνουν αυτό πρέπει να λειτουργούν δημοκρατικά. Τι πλειοψηφία έχετε για να αποφασίζετε μόνοι σας για την τύχη της πόλης; Με το 20%; Να σέβεται η Δήμαρχος το υπόλοιπο 80%. Κάνετε επιλογές που δημιουργούν συνεχώς προβλήματα και δεν λύνουν κανένα καθημερινό πρόβλημα της πόλης. Πέστε μας ένα έργο που έχει ξεκινήσει επί των ημέρων σας. Θα πρέπει να μάθετε επιτέλους να ακούτε τα προβλήματα και να λειτουργείτε δημοκρατικά».

Κ. Κατιμερτζόγλου: “Η δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει με έπαρση και περιφρόνηση τις αποφάσεις του Δ.Σ.”

Ο κ. Κώστας Κατιμερτζόγλου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, με την σειρά του στάθηκε στα σοβαρά προβλήματα που εμφανίζονται στον Δήμο και έχουν να κάνουν αφενός με την μη ομαλή λειτουργία του δημοτικό συμβουλίου και αφετέρου με την γενικότερη αδυναμία της δημοτικής Αρχής στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι “η Δήμαρχος και η δημοτική Αρχή ουσιαστικά δείχνουν ότι αντιμετωπίζουν με έπαρση και περιφρόνηση τις αποφάσεις του Δ.Σ.” και συνέχισε την κριτική του λέγοντας ότι οι αντιδήμαρχοι περιορίζονται αποκλειστικά στις αρμοδιότητες τους χωρίς να στοχεύουν σε τίποτα παραπάνω, καταλήγοντας στο ότι “η δημοτική αρχή δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, καθώς είναι έρμαια της κυβερνητικής πολιτικής που απέχει εντελώς από τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων”.

Δ. Θωμαΐδου: «Η διοίκηση εδώ και ένα χρόνο μιλάει με τα έργα της»

Η Δήμαρχος κα Δέσποινα Θωμαΐδου που βρέθηκε στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης στη σχετική της τοποθέτηση, αφού αντέκρουσε πολλά από τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Πότε άλλοτε δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τι χρώμα θα πάρει το δημοτικό μέγαρο και τα σχολεία της πόλης; Επανειλημμένως ασχολείστε με μηδαμινά και άνευ ουσίας ζητήματα. Έχετε φτάσει σε αυτό το επίπεδο γιατί βλέπετε ότι η δημοτική Αρχή κάνει έργο και δίνει μάχη καθημερινή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως πρέπει άλλωστε να κάνει”, ενώ απευθυνόμενη στον κ. Μανούρη είπε “δεν περίμενα τέτοια αντιπολίτευση, κ. Μανούρη έχετε πέσει πολύ χαμηλά. Έχω καλέσει επανειλημμένα τους επικεφαλής, ουδέποτε ήρθατε ενώ οι άλλοι είχαν παρευρεθεί. Εσείς απλά χλευάζετε ότι δεν καλέσαμε τους επικεφαλής. Ποιος λέει την αλήθεια τελικά; Όταν παίζετε η υγεία και η καθημερινότητα του πολίτη δεν μπορείτε να μιλάτε έτσι” και συνέχισε λέγοντας “πρέπει όλοι να είμαστε σοβαροί λόγω της πανδημίας και αν σέβεστε τους πολίτες και την πόλη πρέπει να ενωθείτε και όχι να ασχολείστε με το αν υπάρχει σημαία έξω από το Δημαρχείο και ένα γκράφιτι. Πόσο χαμηλά θα φτάσετε; Υπάρχουν τόσα ζητήματα και τόσα θέματα. Αυτή είναι η αντιπολίτευση που πρέπει να κάνετε; Θα πρέπει να καταλαβαίνετε και να βοηθάτε σε διάφορα θέματα και όχι απλά να δημιουργείτε πολιτικές εντυπώσεις. Η δημοτική Αρχή εδώ και ένα χρόνο μιλάει με τα έργα της και αυτό φαίνεται ότι δεν αρέσει σε κάποιους. Εν μέσω κορωνοϊού θα πρέπει να αφήσετε τις πολιτικές και να λύσουμε τα πολλά και σοβαρά θέματα που έχουν προκύψει από κοινού».

Στη συνέχεια ξέσπασε σφοδρή αντιπαράθεση και έντονη λογομαχία μεταξύ της Δημάρχου και του κ. Μανούρη για κάποια σχόλια επί προσωπικού που ακούστηκαν και από τις δύο πλευρές, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κουλούρη να προσπαθεί και να καταφέρνει τελικά να κατευνάσει τα πνεύμα προκειμένου να συνεχιστεί η συνεδρίαση.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ