Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Δημιουργία Αλληλεγγύη: “Η ανεπαρκής Δήμαρχος ξεριζώνει ένα κομμάτι της ιστορίας μας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δημοτική παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη”επιτίθεται στη Δήμαρχο Ν. Ιωνίας για την απόφαση της να ξεριζώσει τα 22 κυπαρίσσια που συμβολίζουν τους ηρωικούς πεσόντες στο ιστορικό Μπλόκο της Καλογρέζας.

Παράλληλα, η δημοτική παράταξη αναφέρει ότι η Δήμαρχος, κα Θωμαΐδου, προχώρησε στην ενέργεια αυτή χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει καμία ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι τα εν λόγω δέντρα “φυτεύτηκαν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας, προ της θητείας της και ενώ ακόμα ο θεσμός λειτουργούσε δημοκρατικά και ουσιαστικά.”

Αναλυτικά η τοποθέτηση της παράταξης:

“Όταν -με περισσή αμετροέπεια- η Δήμαρχος ξεριζώνει τα 22 κυπαρίσσια, που συμβολίζουν τους ηρωικούς πεσόντες στο Μπλόκο της Καλογρέζας, είναι σαν να ξεριζώνει βάναυσα ένα κομμάτι από την  ιστορία της πόλης.

Την ανικανότητα και την έπαρση της, τη γνωρίζουμε.  Μπορούσε να ενημερώσει το Δ.Σ. τουλάχιστον για τις προθέσεις της, αν αυτές ήταν μία ανάπλαση προς το καλύτερο, με ταυτόχρονο σεβασμό στο συμβολισμό του χώρου.

Η κ. Θωμαΐδου, αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό της, αφού το νέο της «κατόρθωμα» βάζει στο στόχαστρο το αγωνιστικό λαϊκό φρόνημα,  την Αντίσταση στο φασισμό και την ίδια την ιστορία της πόλης ενώ ασεβεί και προς τους συγγενείς των πεσόντων.

Το μνημείο του Μπλόκου της Καλογρέζας δεν είναι τσιφλίκι της κάθε Δημοτικής Αρχής και δεν προσφέρεται για μικροπολιτικά παιχνίδια ούτε για κακόγουστες αισθητικές παρεμβάσεις.  

Τα 22 κυπαρίσσια, που ξερίζωσε η Δήμαρχος –ξερά ή μη-  χωρίς καμία ενημέρωση του Δ.Σ. συμβολίζουν τους Ήρωες του Μπλόκου και κάθε ένα είχε επίγραμμα με τα στοιχεία τους.  Φυτεύτηκαν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας, προ της θητείας της και ενώ ακόμα ο θεσμός λειτουργούσε δημοκρατικά και ουσιαστικά. 

Βέβαια, για τους γνωρίζοντες τον τρόπο που πολιτεύεται η κ. Θωμαΐδου,  η πράξη της δεν αποτελεί καν έκπληξη.  Ως απολίτικη εξουσιομανής  και ούσα ανεπαρκής και αλαζόνας,  αργά ή γρήγορα από τα ολισθήματα με τις σημαίες και τα «μπογιατίσματα»  θα φτάσει να διαπράξει λάθη, που θα την καθιστούν ξεκάθαρα επικίνδυνη.

Ως Παράταξη προειδοποιήσαμε εγκαίρως για το μπάχαλο που θα ζήσει η πόλη επί των ημερών της. Κινήσεις- καρικατούρες  ή σοβαρά θέματα (όπως το θέμα των πεσόντων Ηρώων) είναι πλέον σχεδόν καθημερινότητα.

Πόζες – φωτο και ψευδείς ειδήσεις, προβολή έργων της Περιφέρειας και προηγούμενων διοικήσεων ως έργα της σημερινής Δημοτικής Αρχής είναι επίσης στην καθημερινή της ατζέντα…  Καμία καινοτομία… Καμία νέα διεκδίκηση… Κανένα σχέδιο για την πόλη…
Όσες δικαιολογίες κι αν ψελλίσει πάλι, οι Ιωνιώτες διακρίνουν εύκολα την εγκατάλειψη, τις φανφάρες και τις διώξεις των υπαλλήλων, που είχαν το «θράσος» να μην ψηφίσουν «άρωμα γυναίκας».

Γραφείο Τύπου της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ