Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Δίχασε ο ύμνος του ΕΑΜ στο Χαλάνδρι

Δημοσιεύθηκε

στις


Αντιδράσεις προκάλεσαν τα τραγούδια και ο ύμνος του ΕΑΜ που ακούστηκαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Χαλανδρίου. Χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε μέσω twitter: “Όταν τελικά οι Συριζαίοι μιλούν για κατάργηση των παρελάσεων εννοούν αυτό που είδαμε στο Χαλάνδρι. Εμφυλιοπολεμικό μίσος…Ψηφίστε τους! Ήθελα νά´ξερα οι Δεξιοί του Χαλανδρίου που ψήφισαν αυτόν τον Δήμαρχο ή που απείχαν από τον β´ γύρο των εκλογών πώς αισθάνθηκαν σήμερα;Εύγε..»

Eπίσης, και ο κ. Θάνος Πλεύρης ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός: «Στο Χαλάνδρι ο ανταρσυοσυριζας δήμαρχος κ. Ρουσσος υποχρεωσε τα παιδιά να παρελάσουν με τον ύμνο του ΕΑΜ. Το αληθινό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ»


Τι υποστηρίζει η διοίκηση

Η παράταξη “Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου” τόνισε πως:”Η επιλογή αυτή ήρθε να ενισχύσει τον αντιφασιστικό χαρακτήρα του εορτασμού, έναντι του μιλιταριστικού και του εθνικιστικού. Ταυτόχρονα προσπάθησε, να προβάλει όπως αποτυπώνονται μέσα από τα τραγούδια και τους στίχους, τις πεποιθήσεις και τις αξίες αυτών που πραγματικά ελευθέρωσαν την χώρα”.

Η απάντηση του Δημάρχου
Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, κ. Σίμος Ρούσσος απάντησε ως εξής: «Μεγάλο θέμα δημιουργήθηκε στα ΜΜΕ, με την παρέλαση του δήμου Χαλανδρίου. Παραδόξως το θέμα δεν προέκυψε από κάγκελα, πορείες του λαού ή από άλλα τινά τα οποία είδαμε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, είτε από την πλευρά του λαού ως διαμαρτυρία ενάντια στα μνημονιακά μέτρα, είτε από την πλευρά των κρατούντων, στην προσπάθεια τους να προστατευθούν από τον εχθρό λαό. Ο ορυμαγδός σηκώθηκε, επειδή (άκουσον, άκουσον) στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, την ημέρα που άρχισε η αντίσταση του λαού μας, ακούστηκε στην παρέλαση των μαθητών του Χαλανδρίου ο ύμνος του ΕΑΜ. Δυστυχώς για τους διάφορους που σκίζαν τα (εθνικά) ιμάτια τους στα τηλεοπτικά πάνελ ή λιώναν τα δάχτυλά τους στα πληκτρολόγια του twitter για να εκφράσουν την (εθνικόφρονα) αγανάκτησή τους, στο Χαλάνδρι έσπασε η βιτρίνα της “όμορφα φτιασιδωμένης” αντίστασης, όπου “σύσσωμος ο ελληνικός λαός, αντιστάθηκε στον κατακτητή”, και στην θέση της εισέβαλλε η πραγματική αντίσταση που μπροστάρη είχε το ΕΑΜ, την ώρα που άλλοι (εθνικόφρoνες κι αυτοί) συνεργάζονταν με τον Γερμανό κατακτητή. Σε αυτούς λοιπόν τους εθνικόφρονες, ήρθε η μελωδία της “Κατιούσα”, χωρίς τους στίχους που τόσο πολύ τρέμουν, να θυμίσει ποιος έσωσε το λαό από την πείνα κι απ’ την σκλαβιά. Κι ας ψάχνουν να βρουν τους “συντρόφους” τους σε προσωπικότητες δικτατόρων, όπως κάνει ο κ. Πλεύρης (με την ιδιότητα του στελέχους της Ν.Δ.), αλλά καιδιάφοροι άλλοι δημοκρατικοί φορείς τον τελευταιο καιρό. Όσο για το λαό του Χαλανδρίου, αφήστε τον να κυλά στην αγκαλιά του “ληστοσυμμορητισμού”, ακούγοντας το “Άξιον Εστί”…
Για εσάς λοιπόν κύριοι….ξυδάκι…

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ