Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Δήμος Βριλησσίων: Ζητά την παραδειγματική τιμωρία της Χρυσής Αυγής

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Δ.Σ. Βριλησσίων κατά την τακτική συνεδρίαση του εξέδωσε ψήφισμα (18/30-9-20)  τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Με το ψήφισμα ο Δήμος ζητά την παραδειγματική τιμωρία της οργάνωσης με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος:

“Στις 7/10/2020, ολοκληρώνεται, μια από τις μεγαλύτερες δικές στη νεότερη ελληνική ιστορία, η δίκη της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Επτά χρόνια μετά τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, τα θύματα και οι συγγενείς τους ζητούν δικαίωση.

Στη Δημόσια Δίκη αναλύθηκαν με σαφήνεια και πληρότητα, οι ευθύνες για πλήθος εγκληματικών πράξεων της Χρυσής Αυγής. Σε πολλά μέρη της Ευρώπης, ο φασισμός, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία σηκώνουν και πάλι κεφάλι. Η Ευρώπη δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξαναγίνει μια σκοτεινή ήπειρος. Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχάσει την ιστορία της και την αντίσταση της ενάντια στο Φασισμό και στο Ναζισμό.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων, με σεβασμό και εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, ζητάμε την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Επίσης, σε ό,τι αφορά πρόσφατα τοπικά συμβάντα, καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς με ναζιστικά συνθήματα σε τοίχους δημοτικών χώρων και πάρκων του Δήμου μας που έγιναν στις 27/9/2020 και οι οποίοι καταγγέλθηκαν από πολίτες και κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς. Είμαστε εδώ και επαγρυπνούμε τόσο για την αποτροπή τέτοιων γεγονότων όσο και για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων.

Η απόφαση της δίκης αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας, τις οποίες έχουμε το χρέος και τη δύναμη να προασπίσουμε και να βάλουμε τέρμα στη φασιστική απειλή.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ