Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Γ. Μαρκόπουλος: “Να φεύγουμε μακριά από τις κομματικές ταμπέλες” – Όσα έγιναν στη συνέλευση της ΠΕΔΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε δια ζώσης, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής στο Σεράφειο, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Γαλατσίου, κ. Γιώργου Μαρκόπουλου.

Στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ.Α. έδωσαν το παρόν ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης, ο αναπληρωτής Υπουργός του ΥΠΕΣ, κ. Στέλιος Πέτσας , ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣ, κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης και ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Παπάγου- Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. και Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Γιώργος Μαρκόπουλος ευχαρίστησε θερμά τους συναδέλφους του που παρευρέθηκαν στην συνέλευση καθώς ήταν μια ευκαιρία να συζητηθούν εκτενώς θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και παράλληλα να τοποθετηθούν Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αττικής ώστε να υπάρξει ένα νέο διεκδικητικό πλαίσιο και νέοι στόχοι που θα βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες να δουλέψουν οργανωμένα και συντεταγμένα ώστε να θωρακισθούν σε δυο κατευθύνσεις: Την προστασία του έργου μέσω της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας.

Στο δεύτερο μέρος της Γενικής Συνέλευσης, οι Πρόεδροι των επιτροπών της Π.Ε.Δ.Α. εισηγήθηκαν τα θέματα που αφορούν το αντικείμενό της επιτροπής τους και με την σειρά του ο Πρόεδρος τόνισε πως οι εργασίες των επιτροπών έως τώρα είναι άκρως αποδοτικές, με εξέχουσες τοποθετήσεις και πολλές προτάσεις θα συζητηθούν εν ευθέτω χρόνω στα επικείμενα Διοικητικά Συμβούλια του συλλογικού οργάνου ώστε να αποτελέσουν προτάσεις της Π.Ε.Δ.Α. προς την κεντρική Διοίκηση.

 

Μεταξύ άλλως ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α και Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Μαρκόπουλος τόνισε : «Κάθε Δήμος έχει δικά του χαρακτηριστικά, δικά του προβλήματα. Κάποια είναι κοινά με άλλους Δήμους, αλλά και κάποια άλλα είναι μοναδικά. Ιδίως σε αυτά τα μοναδικά προβλήματα, τα οποία είναι ζητήματα μιας και μοναδικής Τοπικής Αρχής ανάμεσα στις άλλες 65, καλούμαστε όλοι μας να σταθούμε αλληλέγγυοι. Να βοηθάμε τον συνάδελφο, να φεύγουμε μακριά από τις κομματικές ταμπέλες και να μην βάζουμε κάτω από το “χαλάκι” τα προβλήματα του άλλου επειδή απλώς έτυχε να μην είναι δικά μας. Έχω μάθει στην ζωή μου πως όταν κάτι χτυπήσει την πόρτα του διπλανού, σίγουρα θα έρθει η ώρα να χτυπήσει και την δική μου. Και γενικότερα όμως: Το να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και να μοιραζόμαστε την εμπειρία μας, μόνο σε καλό μπορεί να μας βγει. Όλων μας. Κι αυτό είμαι αποφασισμένος, εγώ τουλάχιστον ως Πρόεδρος της ΠΕΔΑ, να κάνω».

Το ραντεβού των Αυτοδιοικητικών ανανεώθηκε για το Συνέδριο της ΚΕΔΕ το οποίο θα λάβει χώρα στο Βελλίδειο Θεσσαλονίκης στις 13-15 Οκτωβρίου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ