Ελάτε στην παρέα μας

Ελληνικού - Αργυρούπολης

Γ. Κωνσταντάτος: Τα έργα που έγιναν και αυτά που έρχονται

Δημοσιεύθηκε

στις


Τα έργα και οι ημέρες ενός χρόνου της διοίκησης του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης παρουσιάστηκαν  το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, στον ετήσιο απολογισμό της δημοτικής αρχής του Γιάννη Κωνσταντάτου μέσα το κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”. Οι δημότες Ελληνικού και Αργυρούπολης κατέλαβαν κάθε κάθισμα και ελεύθερο χώρο, εντός και εκτός, του μεγάλου αμφιθεάτρου του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου για να παρακολουθήσουν και να ακούσουν, ακόμη και όρθιοι, τον 1ο ετήσιο απολογισμό του Δημάρχου τους.
Παρόντες, η βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων της Β’ Πειραιά, αργυρουπολίτισσα Δώρα Μεγαλοοικονόμου, ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο τ. Δήμαρχος Χαλανδρίου  Γρ. Ζαφειρόπουλος, εκπρόσωποι της εκκλησίας, φορείς της πόλης κ. ά.
O κ. Κωνσταντάτος παρουσίασε ένα προς ένα παρουσίασε τα έργα που έγιναν στο χρόνο που πέρασε, από το Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβαν ως  διοίκηση, μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2015. “Εβδομήντα έργα, αισθητά στην καθημερινότητα της πόλης, που έγιναν για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες”, όπως είπε και ο ίδιος προσθέτοντας πως ο δήμος άλλαξε φιλοσοφία: “Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τους συνδημότες μας κι όχι να κάνουμε αντικυβερνητική πολιτική”.
Ο Δήμαρχος τόνισε πως χτίζοντας σ’ αυτό τον χρόνο μια ειλικρινή σχέση με τους συνδημότες του στη φιλοσοφία της διοίκησης δεν είναι να δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί να πραγματοποιήσει. “Προσπαθούμε να υλοποιούμε τα αιτήματά σας” είπε, “όπου και όπως μπορούμε. Όπου δεν μπορούμε σας το λέμε”. Παράλληλα ζήτησε και από τους ίδιους τους πολίτες να συμμετέχουν στη διοίκηση, να αγαπούν και να προσέχουν την πόλη τους.  
Ο κ. Κωνσταντάτος, περιέγραψε το ζοφερό οικονομικό περιβάλλον μεσ’ το οποίο καλείται να λειτουργήσει σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μίλησε για την έλλειψη πόρων, για το πρόγραμμα των χορηγιών που εφήρμοσαν με μεγάλη επιτυχία στο χρόνο που πέρασε, μίλησε για το νοικοκύρεμα του Δήμου, την επιτυχή αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του, την εφαρμογή καινοτομιών προς όφελος του δημότη, και ευχαρίστησε το υπαλληλικό προσωπικό, γιατί ανταποκρίνεται καθημερινά στα οργανογράμματα λειτουργίας του με όρεξη, επιτυγχάνοντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γ. Κωνσταντάτος στα στελέχη και τους εργαζόμενους του δήμου, οι οποίοι, όπως ανέφερε, έχοντας τη συνεχή φροντίδα και την κατάλληλη καθοδήγηση της διοίκησης, λειτουργούν άοκνα , παραγωγικά και πλήρως συντεταγμένα με τη δημοτική αρχή, έχοντας ως μοναδικό στόχο τους την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
“Μέρα τη μέρα νοικοκυρεύουμε το δήμο μας”, είπε. “Αγωνιζόμαστε να κάνουμε την πόλη μας σύχρονη. Δεσμεύτηκα ότι θα κάνω έργο και θα ενώσω όλους τους Ελληνικιώτες και τους Αργυρουπολίτες. Ο αποψινός ετήσιος απολογισμός μου είναι η απόδειξη γι’ αυτό και αποτελεί εγγύηση για το έργο που ακολουθεί”.

Τα έργα που έγιναν
Ανάμεσα στα έργα της χρονικής περιόδου που πέρασε συμπεριλαμβάνονται, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το Νεφρολογικό Ιατρείο, η ίδρυση Δημοτικής Συγκοινωνίας με την οποία εξυπηρετούνται 5.000 δημότες μηνιαίως, η εντυπωσιακή ανακατασκευή 13 παιδικών χαρών με χορηγίες ιδιωτών, επιχειρήσεων και συμμετοχή του Δήμου, η συντήρηση σχολικών κτιρίων ύψους 600.000 ευρώ, η συντήρηση δημοτικών κτιρίων, η γραμμή εξυπηρέτησης του δημότη, η φροντίδα και η προστασία του περιβάλλοντος με την υλοποίηση του προγράμματος “φροντίζουμε τη γειτονιά σας”, η ανακαίνιση αθλητικών χώρων, η δημιουργία του Πρότυπου Οικογενειακού Πάρκου στο Ελληνικό, ο εκσυγχρονισμός και η διοικητική αναδιοργάνωση του Δήμου, οι πολιτιστικές δράσεις, ο εξορθολογισμός των δαπανών του δήμου και η εξοικονόμηση εσόδων κ.ά.

…και αυτά που έρχονται
Όμως, πέρα από την παρουσίαση όλων, όσα έγιναν, στο χρόνο που πέρασε, ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης ανήγγειλε και τα έργα του επόμενου έτους.
Ανάμεσα σ’ αυτά περιλαμβάνονται:
–  Προμήθεια νέου εξοπλισμού οχημάτων για την καθαριότητα.
– 2η Γραμμή Δημοτικής Συγκοινωνίας για Σούρμενα – Αγία Παρασκευή – Ελαιώνα.
– Ανάπλαση λόφου Τρουμπάρι Ελαιώνα.
– Ανάπλαση Πάρκου Αφροδίτης Ελληνικού.
– Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Ελληνικού.
– Υπογειοποιημένοι κάδοι απορριμμάτων.
– Αγωγοί ομβρίων υδάτων.
– Ανακατασκευή πεζοδρομίων σε 500 σημεία που σήμερα είναι ρημαγμένα.
– Νέα αίθουσα ΚΑΠΗ για Αγία Παρασκευή και Ελαιώνα.
– Αναδάσωση Υμηττού.
– Λαογραφικό Μουσείο.
– Φανάρια στην Πλατεία Ανεξαρτησίας (208).
– Δημοτικά Ιατρεία
– ΚΑΡΤΑ ΔΗΜΟΤΗ
– Ασανσέρ στο Δημαρχείο.
– Κοινωνικό Φαρμακείο και πολλά άλλα έργα έκπληξη για τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό,
τις Πλατείες και τις Παιδικές μας Χαρές.

Κατασκευή νέου πάρκου έκτασης 14 στρεμμάτων
Αίσθηση προκάλεσε η αναγγελία της ανάπλασης 14 στρεμμάτων στα σύνορα Ελληνικού – Αργυρούπολης με τη δημιουργία πάρκου και χώρων αναψυχής για μικρούς και μεγάλους, όπως επίσης και η ανακατασκευή και αποκατάσταση της λειτουργίας του αναψυκτηρίου στο λόφο Τρουμπάρι. Όπως είπε ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος για την κατασκευή του πάρκου ήδη έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια 3 εκ. ευρώ και τα έργα υλοποίησης θα ξεκινήσουν μέσα στο χρόνο που έρχεται.
Κλείνοντας την παρουσίαση του ετήσιου απολογισμού της διοίκησής του, ανήγγειλε και το γεγονός πως, ο συλλέκτης σπάνιων λαογραφικών και ιστορικής, ανυπολόγιστης αξίας, αντικειμένων Χρήστος Κατσαμπάνης, δώρισε τη συλλογή του στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και σε δύο χρόνια από φέτος θα εκτίθονται στο λαογραφικό μουσείο που σκοπεύει να ιδρύσει ο Δήμος τον επόμενο χρόνο. Στη συλλογή περιλαμβάνονται όπλα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, αυθεντικά ενδύματα του 1821, βιβλία ανυπολόγιστης ιστορικής και συλλεκτικής σημασίας κ.ά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ