Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Βόρειοι και Νότιοι στο Ηράκλειο για την υπογειοποίηση της Μ. Μερκούρη [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν πολίτες και δημοτικοί σύμβουλοι στο Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής σχετικά την υπογειοποίηση της οδού Μ. Μερκόυρη, τόσο για το ίδιο το έργο όσο και για τον τρόπο που επιχειρείται να υλοποιηθεί από την δημοτική αρχή. Στο Δ.Σ. βρέθηκαν και εκπρόσωποι της εταιρείας που έχει εκπονήσει την επίμαχη προμελέτη, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε πληθώρα ερωτημάτων σχετικά με το έργο.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων σχετικά με την υπογειοποίηση της οδού Μ. Μερκούρη που προωθεί ο Δήμαρχος Νικόλαος Μπάμπαλος, όπως και του αιτήματος όλων των αντιπολιτευτικών παρατάξεων να συζητηθεί το έργο ξανά εντός Δ.Σ, η δημοτική αρχή επανέφερε το συγκεκριμένο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο (3/12). Η συζήτηση-ενημέρωση για την υπογειοποίηση έγινε παρουσία δημοτών και εκπροσώπων της εταιρείας που υλοποίησε την προμελέτη.

Τον πρώτο λόγο σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο είχαν οι πολίτες του Ηρακλείου Αττικής, οι οποίοι βρέθηκαν μαζικά στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου, προκειμένου να πάρουν σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις συνολικά για το έργο. Από την άλλη, οι μελετητές του έργου προσπάθησαν να απαντήσουν στα ερωτήματα παραθέτοντας τεχνικά στοιχεία και σχεδιαγράμματα.

Κλήθηκαν να δώσουν απαντήσεις μελετητές και δημοτική αρχή 

Οι μελετητές αφού έκαναν μία γενική ενημέρωση για το έργο, βάσει της προμελέτης που έχουν εκπονήσει, βρέθηκαν αντιμέτωποι με πληθώρα ερωτήσεων από τους κατοίκους. Οι δημότες προσπάθησαν να λάβουν σαφείς απαντήσεις τόσο σε βιωτικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο, καθώς πρόκειται για ένα έργο που θα επηρεάσει άμεσα την ζωή και την καθημερινότητα τους, τονίζοντας επανειλημμένως τα μεγάλα ζητήματα που εγείρονται από μία τέτοια κατασκευή. Παράλληλα, για ακόμα μία φορά έγινε ξεκάθαρο, μέσω των ερωτημάτων που τέθηκαν, ότι οι πολίτες δεν είχαν την απαιτούμενη ενημέρωση για ένα έργο τέτοιου μεγέθους, το οποίο ενδέχεται να αλλάξει σημαντικά την ζωή των κατοίκων του Ηρακλείου συνολικά.

 

Αρνητικοί οι κάτοικοι στην υλοποίηση του έργου παρά τις διευκρινίσεις 

Στη συνέχεια οι κάτοικοι πήραν τον λόγο, εκφράζοντας τους έντονους προβληματισμούς τους για την κατασκευή του έργου. Οι περισσότερες τοποθετήσεις τους αφορούσαν πρακτικά ζητήματα, όπως ο μεγάλος συνωστισμός αυτοκινήτων που θα προκληθεί, οι ταχύτητες που θα αναπτύσσονται από τα οχήματα, ο κίνδυνος για τους μαθητές που θα προσεγγίζουν το σημείο, η αύξηση του καυσαερίου και της ηχορύπανσης στην περιοχή κ.α.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας και μέλη της δημοτικής αρχής προσπάθησαν να τονίσουν τις θετικές προεκτάσεις του έργου, σε μία προσπάθεια να αντιστρέψουν το κλίμα, ωστόσο, οι τοποθετήσεις τους φάνηκε να μην καλύπτουν τόσο τους δημότες όσο και τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, αρκετές φορές υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών για διάφορα θέματα που αφορούσαν το έργο, ενώ σε κάποια σημεία δεν έλειψαν και οι εντάσεις.

Πάντως οι κάτοικοι, ως επί το πλείστον, εμφανίστηκαν το λιγότερο διστακτικοί σχετικά με την υλοποίηση του έργου, ζητώντας από τον Δήμαρχο να το ξανασκεφτεί, πριν προχωρήσει σε περαιτέρω διαδικασίες για την υλοποίηση του.

Κάτοικοι εκφράζουν τα έντονα παράπονά τους για το έργο

Μία από τις τοποθετήσεις του κ. Φραγκινέα για την υπογειοποίηση 

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. ΖΙΩΓΑΣ

    5 Δεκεμβρίου 2019 at 12:29 πμ

    .Δεν είναι το θέμα βόρειοι η νότιοι που εσκεμμένα προσπαθει ο Δήμαρχος και οι λοιποί να περάσουν για τους λόγους τους.(άθελά σας πέφτετε κ σεις στην παγίδα)
    Μας εγγυάται ο δήμαρχος ότι με αυτό το πρόχειρο πράμα που σπρώχνει να γίνει θα περνάει ο ίδιος αριθμός αυτοκινήτων που διασχίζει την Πολυτεχνείου? Ολος ο ντόρος γίνεται για τη αποσυμφόρηση της Πολυτεχνείου… ????? Να το δηλώσει ευθέως να μην κρύβεται. Δέχεται να μπει πλακέτα με το όνομα του? Είναι σίγουρος οτι θα κυκλοφορεί περιφανα στους δρόμους του Ηρακλείου?

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ