Ελάτε στην παρέα μας

Πετρούπολης

Πετρούπολη: Συλλαλητήριο μέσα στον Δεκέμβριο για την απομάκρυνση της χωματερής της Φυλής

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Δευτέρα (2/12), πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπων φορέων, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Βλάχου, με θέμα τον συντονισμό των κινήσεων που πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής, ώστε να οργανωθεί και να εντατικοποιηθεί ο αγώνας κατά της επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλής.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης,Στέφανος Βλάχος πρότεινε να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο από 16 ως 18 Δεκεμβρίου (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), με πορεία από το Δημαρχείο Πετρούπολης προς την λεωφόρο Θηβών (Λακιώτης), πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή.

Επιπλέον, μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος τόνισε: “Ζητάμε χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης της χωματερής της φυλής, γιατί δυστυχώς μέχρι σήμερα έχουμε μόνο «κατανόηση» από την πλευρά της κυβέρνησης. Σε μας πέφτει ξανά για άλλη μία φορά, το βάρος να αγωνιστούμε για την οριστική απομάκρυνσή της. Έχουμε την υποχρέωση όχι μόνο απέναντι στους δημότες μας, αλλά και για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας, να παλέψουμε μέχρι τέλους για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και να διαφυλάξουμε το αγαθό της υγείας μας, καθώς τα τελευταία χρόνια οι ασθένειες στην περιοχή μας έχουν αυξηθεί. Οι επιπτώσεις της χωματερής είναι ίδιες για όλους μας.

Η απόφαση των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας που προέκυψε πρόσφατα, ύστερα από την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο «Άπολις», είναι ισχυρό διαπραγματευτικό μας όπλο. Αντίστοιχης σπουδαιότητας είναι και οι πρωτοβουλίες εκπροσώπων κομμάτων, οι οποίοι δημοσιοποίησαν το θέμα εντός του κοινοβουλίου. Θα ζητήσουμε συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, αλλά και με όλους τους βουλευτές του Δυτικού Τομέα Αθηνών.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ