Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Α. Καραμανλή: “Η προστασία των πολιτών αποτελεί βασικό καθήκον κάθε δημοκρατικής κοινωνίας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην έναρξη των εργασιών του Εκπαιδευτικού Προγράμματος E-Learning 2021, στην πλατφόρμα του του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών, με θέμα: “ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ”, συμμετείχε η βουλευτής Β’3′ Νοτίου Τομέα Αθήνας της Ν.Δ., ΆνναΚαραμανλή.

Η κα Καραμανλή στο χαιρετισμό της τόνισε αρχικά: “Στηρίζουμε με θέρμη τις προσπάθειες ενημέρωσης του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών, ως φορέα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πιστοποιημένη εκπαιδευτική κατάρτιση των πολιτών όλων των ηλικιών, καθώς και στην ανάπτυξη του πνεύματος της εθελοντικής συνείδησης, με βασικό σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος”.

Εν συνεχεία και αναφορικά με το σύστημα Πολιτικής Προστασίας και τις κυβερνητικές ενέργειες, η βουλευτής, δήλωσε: “Η προστασία των πολιτών αποτελεί βασικό καθήκον κάθε δημοκρατικής κοινωνίας και κυβερνητικής πολιτικής. Η πρόσφατη διαχείριση των αποτελεσμάτων της έντονης κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα κατά τα τελευταία 24ωρα, μας έκανε πιο σοφούς στα θέματα διαχείρισης και συντονισμού. Είναι σαφές, ότι υπάρχει μια ενοχλητική επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ διαφόρων κρατικών φορέων. Η προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού είναι το ζήτημα να επιλυθεί στα πλαίσια ενός νόμου-πλαίσιο γι΄ αυτό το οποίο αποκαλούμε πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, ώστε να ξέρει ο καθένας πού αρχίζει και πού τελειώνει η ευθύνη του, ώστε να μπορεί και να υπάρχει η ανάλογη λογοδοσία”.

Κλείνοντας η κυρία Καραμανλή εξήρε τον ρόλο των εθελοντών και τόνισε τη σημασία
που ορθώς δίνεται στην εκπαίδευσή τους: “Η προσφορά εθελοντικού έργου αποτελεί πολύτιµο κοµµάτι κάθε υγιούς κοινότητας. Η Ανάπτυξη εθελοντικής συνείδησης & παιδείας, η βέλτιστη προετοιμασία, η ετοιμότητα & οι καλές πρακτικές αντιμετώπισης καταστροφικών φαινομένων είναι έννοιες αλληλένδετες με την Πολιτική Προστασία και αποκτούν αμφότερες μεγαλύτερη σημασία σε περίοδο κρίσης”.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ