Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Απόφαση για ξεκαθάρισμα στον καταυλισμό σεισμοπλήκτων της Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις


Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης, στην πρόσφατή του συνεδρίαση διαπίστωσε ότι η κατάσταση που υπάρχει στον καταυλισμό σεισμοπλήκτων δεν ανταποκρίνεται στις απομένουσες ανάγκες του σεισμού του 1999, καθώς και ότι διαμένουν εκεί διάφορες κατηγορίες ανθρώπων, που δεν είναι σεισμόπληκτοι. Για αυτό αποφάσισε να ζητήσει από τους κατοίκους του καταυλισμού να προσκομίσουν το εκκαθαριστικό της εφορίας, το Ε9 και γενικά όποιο έγγραφο χρειαστεί. Όταν ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των παραπάνω στοιχείων το Δημοτικό Συμβούλιο θα επανέλθει για να αποφασίσει σχετικά με το μέλλον του καταυλισμού.
Πάντως μία ιδέα για το πως φαντάζεται το “μέλλον του καταυλισμού” η Δημοτική Αρχή δόθηκε και στη συγκεκριμένη συνεδρίαση όπου τέθηκε προς συζήτηση η έκθεση της επιτροπής που είχε συσταθεί για να καταγράψει την κατάσταση που υπάρχει στον καταυλισμό.
Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, αναφέρθηκε στο ιστορικό του καταυλισμού σημειώνοντας: “Αυτός ο καταυλισμός δημιουργήθηκε στο σεισμό του 1999 και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που επλήγησαν και δεν έχουν αποκατασταθεί στεγαστικώς, για το λόγο ότι οι τρεις μεγάλες πολυκατοικίες που κατεδαφίστηκαν και ξεκίνησε η διαδικασία ανοικοδόμησης πέντε νέων πολυκατοικιών, όμως προέκυψαν αντιδικίες και διενέξεις και παρά τις προσπάθειες και τις δικές μου κολλάνε σε ατέλειωτα αδιέξοδα.  Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι “κατάλοιπα” του σεισμού. Στην πορεία υπήρξε και άλλος κόσμος που μπήκε εκεί. Όταν αναλάβαμε εμείς ήταν κάπου 82 λυόμενα. Με μία περιοριστική πολιτική και σταμάτημα του να καταφεύγει ο καθένας αυτά έχουν φτάσει στα μισά. Συγκεκριμένα είναι 42, εκ των οποίων τα τρία είναι κενά.”
Αναφερόμενος στα συμπεράσματα της απογραφής ο κ. Καρπέτας τόνισε πως υπάρχουν άνθρωποι που είναι σεισμόπληκτοι, άλλοι που δεν έχουν καμία σχέση και ενδεχομένως κάποιοι που επωφελούνται την κατάσταση.
Ο προσανατολισμός της Δημοτικής Αρχής φανερώθηκε στη συνέχεια από τον Δήμαρχο, ο οποίος τόνισε: “Γίνονται προσπάθειες και διαφαίνεται μία πιθανότητα να βρούμε μία λύση εκεί που το πρόβλημα είναι πραγματικό να στεγαστούν με νοίκι, είτε με χρήματα του δήμου είτε με κάποια χρηματοδότηση που θα εξασφαλίσουμε. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί ακόμα είναι σε συζητήσεις.”

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ