Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Απολογισμός αντιπυρικής περιόδου και προετοιμασία για τον χειμώνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεδρίαση  του ΣΟΠΠ Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών

Παρουσία του Εθνικού Διοικητή Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Λουκίας Κεφαλογιάννη.

Αντικείμενο του ΣΟΠΠ ήταν ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2019, η προετοιμασία και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και η λήψη μέτρων ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των κινδύνων από φαινόμενα πλημμυρών, χιονοπτώσεων και παγετού στην Βόρεια Αθήνα κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο.

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη, αφού μετέφερε το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη για διαρκή επαγρύπνηση, συνεργασία και συντονισμό, ανέφερε:  «Το ζήτημα της θωράκισης της Αττικής και η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών από φυσικές καταστροφές αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής. Ο απολογισμός για την αντιπυρική περίοδο που ολοκληρώνεται είναι καλός, ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Ενόψει της χειμερινής περιόδου χρειάζεται προληπτικός σχεδιασμός, ενημέρωση των πολιτών και διαρκής συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς με στόχο να αποτραπούν φαινόμενα πλημμυρικών φαινομένων και αποκλεισμού δρόμων».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, κος Βασίλης Παπαγεωργίου, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας, κα Γεωργία Βλάχου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κος Γιώργος Μπαλάφας, ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου, κος Στέφανος Τσιπουράκης και εκπρόσωποι της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Βριλησσίων, κος Αλέξης Μαυραγάνης, ο Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, κος Δημήτρης Κοκορόσκος, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, κος Γιάννης Ξανθάκος, ο εκπρόσωπος του Δήμου Χαλανδρίου κος Χρήστος Παπαντώνης, ο Εντεταλμενος Σύμβουλος Π.Π Δήμου Χολαργού, κος Χρήστος Πετράκης και ο κος Μανώλης Χατζάκης από το Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.

Παρόντες από την Π.Π της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αθήνας, ο κος Δημήτρης Αδάμ, από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Γιώργος Παυλάκος, από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ο προϊστάμενος κος Αναστάσιος Χαχλάκης και ο κος Αναστάσιος Γιώτης. Επίσης, στη σύσκεψη συμμετείχε από την Πυροσβεστική Διεύθυνση Αθήνας, ο Διοικητής κος Χρήστος Λάμπρης, από τον 4ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, ο κος Βασίλης Ζαφείρης, από τον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό, ο κος Νικόλαος Μπάλτσης, από τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμ, κος Γεώργιος Πετρόπουλος.

Επιπλέον, συμμετείχε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, διοικητής του Α.Τ. Αμαρουσίου, κ. Μάριος Βασιλακόπουλος, καθώς και εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης, εκπρόσωποι της Τροχαίας, του ΕΚΑΒ και του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ο Δασάρχης Πεντέλης κος Νικόλαος Ρέππας, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, κος Βλάσης Σιώμος και ο εκπρόσωπος του ΣΠΑΥ, κος Νικόλαος Μητσιάδης, εκπρόσωπος του ΑΔΜΗΕ, των Εθελοντικών Οργανώσεων αλλά και των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων, Ανάπτυξης, Υγειονομικού Ελέγχου, Μεταφορών και Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ