Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Με μελωδίες και χορούς απ’ όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκαν οι «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με το παραδοσιακό γλέντι στο οποίο μετείχαν σωματεία της πόλης έπεσε η αυλαία, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 στην πλατεία Παναιτωλίου, του καθιερωμένου θεσμού «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού» του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Από τις 6 έως τις 19 Οκτωβρίου οι δημότες απήλαυσαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με όμορφες δραστηριότητες και συγκινητικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με σύνθημα «Οι πρόσφυγες που έκαναν τις γειτονιές ν’ ανθίσουν» μνημονεύοντας τους Μικρασιάτες προγόνους.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με το παραδοσιακό γλέντι όπου τα χορευτικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας χάρισαν ένα μοναδικό θέαμα σε εκατοντάδες Ιωνιώτες που διασκέδασαν μέχρι αργά στην πλατεία Παναιτωλίου.
Τα σωματεία προλόγισε η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας κα. Αγγελική Σακκαλόγλου, κάνοντας μια μικρή ιστορική διαδρομή στην προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.


Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση δήλωσε:  «Σας ευχαριστώ όλους που μας τιμήσατε αυτές τις μέρες με την παρουσία σας. Ευχαριστώ κι εκείνους που εργάστηκαν σκληρά για αυτό το αποτέλεσμα. Για να τιμήσουμε τους πρόσφυγες που έκαναν τις γειτονιές ν’ ανθίσουν, για να τιμήσουμε την ιστορία και τη μνήμη των ανθρώπων του τόπου μας, το ένδοξο παρελθόν μας. Διότι πρέπει να μεταφέρουμε στις νέες γενιές ότι η παράδοση είναι η ψυχή, ο πόνος και το θησαυροφυλάκιο του λαού μας, του πολιτισμού μας. Όπως είπε και ο Γιώργος Σεφέρης “σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνουμε και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον”».

Οι πρωταγωνιστές της βραδιάς
Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης & Νεολαίας Δήμου Νέας Ιωνίας, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας «Άπειρος Γαία», ο Εκπολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Κρητών Νέας Ιωνίας, ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Ιωνίας «Σινώπη», το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας «Μνήμες Παράδοσης», το Σωματείο Ινεπολιτών-Κασταμονιτών και ο Σύλλογος Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Νέας Ιωνίας-Ηρακλείου «Ο Ζέφυρος».

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός από τη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κώστας Κουλούρης, η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας κα. Αγγελική Σακκαλόγλου, η Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής κα. Ελένη Χατζή, η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού, κα. Ελένη Αλατσίδου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των πολιτιστικών σωματείων, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ