Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Απάντηση Στεργίου σε Γραφάκο για το Σχέδιο Πόλης Μελισσίων

Δημοσιεύθηκε

στις


Με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση της “Συμπολιτείας” με θέμα την Αναθεώρηση του Σχεδίου Πόλεως της Δ.Κ Μελισσίων, από τη Διοίκηση του Δήμου Πεντέλης διατυπώνονται οι παρακάτω παρατηρήσεις:
α) “Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πολιτική σκοπιμότητα που η Συμπολιτεία ανασύρει ένα θέμα, για το οποίο έχουν αποφανθεί τα όργανα του Δήμου με διάφορες αποφάσεις τους εδώ και ένα έτος;”.

β) “Η αφαίρεση – από τη μελέτη- των κοινόχρηστων χώρων που είχαν προταθεί στο στάδιο της ανάλυσης, έγινε τον Οκτώβριο του 2014 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (252/25.10.14), διότι αφενός μεν αποτελούσε τροχοπέδη στην ολοκλήρωση της μελέτης, αφετέρου δε ουδέποτε είχαν προβλεφθεί κονδύλια απόκτησης των χώρων αυτών (προφανώς δεν υπήρχαν στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία, πολλώ μάλλον σήμερα)”.

γ) “Η συνέχιση της μελέτης με τις προϋφιστάμενες του ν.4269/14 διατάξεις έγινε και πάλι με αποφάσεις των οργάνων, οι οποίες ελήφθησαν τον Μάρτιο (815/24.03.15) και τον Ιούνιο (121/22.06.15 – 122/22.06.15) του έτους 2015, και έδωσαν οριστικό τέλος στην εμπλοκή που από δεκαετίες δημιουργούσαν αλληλοσυγκρουόμενα διατάγματα σε διάφορες περιοχές της Δ.Κ. Μελισσίων, διασφαλίζοντας παράλληλα τον χαρακτήρα αμιγούς κατοικίας της πόλης των Μελισσίων, που άλλωστε είναι εκφρασμένη δέσμευση και πολιτική επιλογή της σημερινής Διοίκησης”.

δ) “Σε ότι αφορά τη μετάβαση του συντελεστή δόμησης στο 0.8, και αυτή επίσης έγινε βάσει απόφασης των οργάνων του Δήμου και είχε σαν αποτέλεσμα να επιλύσει την αδικία που δημιουργούσε η τυχόν κλιμακωτή μείωση στις ιδιοκτησίες της Δ.Κ. Μελισσίων. Είναι, λοιπόν, απορίας άξιον πώς η Συμπολιτεία “ανακαλύπτει” προσωπικές επιλογές και χειρισμούς του δημάρχου σ’ ένα θέμα, το οποίο αντιμετωπίστηκε δημοκρατικά, με όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων και σύμφωνα με το πρόγραμμα της Διοίκησης, που οι πολίτες με συντριπτική πλειοψηφία επιδοκίμασαν στις εκλογές του Μαΐου του 2014”.

Διαβάστε και την ανακοίνωση της Συμπολιτείας:

Πυρά Γραφάκου σε Στεργίου για το Σχέδιο Πόλης Μελισσίων

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ