Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Αντίδραση της ΓΣΕΕ για την κατάργηση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας

Δημοσιεύθηκε

στις


H ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη αντίδρασή της για την κυβερνητική απόφαση με την οποία καταργείται το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού.
“Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση υλοποιώντας παράλογες μνημονιακές πολιτικές, λαμβάνει  μέτρα που αφενός μεν μεγαλώνουν την ήδη εφιαλτική λίστα των ανέργων και αφετέρου πετούν στο δρόμο εκατομμύρια ευρώ λες και περισσεύουν.
Η κατάργηση του Ε.Ι.Ε.Α.Δ ενός ινστιτούτου με μεγάλη ερευνητική δράση σταματά  την υλοποίηση  έργων  απασχόλησης που, αν μη τι άλλο, έχει ανάγκη η χώρα υπό τις παρούσες συνθήκες.
To Εθνικό Ινστιτούτο  Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού απασχολεί εξειδικευμένο προσωπικό ενώ υποστηρίζει 13.000 επιχειρήσεις που απασχολούν περίπου 100.000 άτομα.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα κάθε σχέδιο κλεισίματος του Ε.Ι.Ε.Α.Δ και να εντάξει τη δράση του στο υπό σύσταση Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης.
Πρέπει να κατανοήσουν επιτέλους Κυβέρνηση και αρμόδιοι υπουργοί  ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για νέες απολύσεις ούτε για νέα λουκέτα στην αγορά”.

Διαβάστε και τι προβλέπει το νομοσχέδιο:

Κατάργηση 21 φορέων και απόλυση υπαλλήλων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ