Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Μανούρης σε Γκότση: Κάντε ουσιαστική διαβούλευση για το Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων

Δημοσιεύθηκε

στις


Να γίνει καλύτερη διαβούλευση στο θέμα του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων ζητάει με ανοιχτή επιστολή του προς τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Παναγιώτης Μανούρης, με αφορμή την πρόσκληση για συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης επ’ αυτού του θέματος.
Η επιστολη του κ. Μανούρη έχει ως εξής:  
“Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Έλαβα την πρόσκληση για τη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Νέας Ιωνίας  όπου  θα   συζητηθεί  το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων. Είναι απορίας άξιο κ. Δήμαρχε γιατί τόση βιασύνη και τόση προχειρότητα σε ένα σημαντικό, αν όχι κορυφαίο θέμα, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων.  Θέλω να σας ρωτήσω κ. Γκότση: Εκτιμάτε ότι το τέλος Ιουλίου είναι πρόσφορη περίοδος  για συζήτηση και διαβούλευση; Θεωρείτε ότι χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι δημοτικές παρατάξεις και  το Δημοτικό Συμβούλιο  για την εξέλιξη των συζητήσεων είναι δόκιμο να πάμε σε μια τέτοια συνάντηση, στην καρδιά των διακοπών, όπου είναι εγγυημένη η αποτυχία της; Πριν  πάρετε  αποφάσεις  έπρεπε  να  είχε  συσταθεί  διαρκής  διαπαραταξιακή  επιτροπή  με  μόνο  θέμα  το  συγκεκριμένο  και  οι  προτάσεις  της  επιτροπής  έπρεπε  να  έχουν  τεθεί  ως  θέμα  σε  ειδικό  Δημοτικό  Συμβούλιο  και  ίσως  πιο  πριν να  έχουν  έρθει  στην  επιτροπή  ποιότητας  ζωής.  
Κύριε Γκότση, από μια δημοτική παράταξη σαν τη δική σας, που κατά καιρούς έχει επικαλεστεί τη λαϊκή συμμετοχή, τη δημοκρατία, τη διαβούλευση, τους συμμετοχικούς προϋπολογισμούς και άλλα τέτοια ωραία συνθήματα, θα περιμέναμε διαφορετική συμπεριφορά. Θα περιμέναμε ότι έστω ένα μέρος της επαγγελλόμενης συμμετοχής θα γινόταν πράξη, τουλάχιστον σε τόσο σοβαρά ζητήματα. Φαίνεται όμως πως οι διακηρύξεις και τα συνθήματα έχουν αξία όσο βρισκόμαστε στην αντιπολίτευση. Η διακυβέρνηση αλλάζει τις συμπεριφορές, όπως διαπιστώνουμε και στο Δήμο και στη χώρα μας τελευταία.
Η παράταξή μας “Δημιουργία – Αλληλεγγύη” και εγώ προσωπικά σας καλούμε να μην αποτελέσει αυτή η συνεδρίαση το τέλος αλλά την αρχή της διαβούλευσης. Θεωρούμε ότι ο σεβασμός στη δημοκρατία επιβάλλει κάτι τέτοιο”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ