Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Χριστίνα Αντωνοπούλου με αιχμές για τον δήμαρχο Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιστολή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης η κα Χριστίνα Αντωνοπούλου ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της από την παράταξη της συμπολίτευσης “Νέα Πορεία”.
Χαρακτηριστικά, στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής της τονίζει: “Η δημοκρατική μου συνείδηση, δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω να δείχνω ανοχή στις επιταγές της ηγεσίας της παράταξης”.
Αναλυτικά, η επιστολή της κας Αντωνοπούλου έχει ως εξής:

“Στηριζόμενη στις ανθρώπινες αξίες, τις δημοκρατικές αντιλήψεις μου, το ήθος και την αξιοπρέπεια μου και σεβόμενη τους δημότες που με τίμησαν με την ψήφο τους, δηλώνω – καταθέτω με την επιστολή μου αυτή, την ανεξαρτητοποίησή μου, από τη Δημοτική παράταξη «Νέα Πορεία», με την οποία αναδείχτηκα στην 5η θέση ως δημοτική σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές του 2014.
Ως γυναίκα αυτοδιοικητικός, στο μέτρο και το βαθμό που μου επετράπη, στάθηκα στο ύψος των περιστάσεων,εργαζόμενη σκληρά με επιμονή και υπομονή, δημιουργώντας έργο, με συνέπεια και ήθος, με αίσθημα προσφοράς, συλλογικότητας και συνεργασίας,είτε σε θέση διοίκησης ως Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης,εντεταλμένης συμβούλου στο Συνεδριακό,είτε ως δημοτική σύμβουλος, κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους δίχως να κατακλύζομαι από αισθήματα αλαζονείας και έπαρσης.
Για εμένα ο όρκος που δώσαμε ως αιρετοί είναι ιερός, σας θυμίζω ότι σύμφωνα με το νόμο 3852/2010 (ΦΕΚ 87Α) του Καλλικράτη,που αναφέρεται στις “Υποχρεώσεις των Δημοτικών Συμβούλων”, άρθρο 68 παρ.2 ότι “Ο δημοτικός σύμβουλος εκφράζει τη γνώμη του και ψηφίζει κατά συνείδηση αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών”.
Η δημοκρατική μου συνείδηση, δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω να δείχνω ανοχή στις επιταγές της ηγεσίας της παράταξης.
Θα συνεχίσω να μάχομαι και να ψηφίζω τα θέματα κατά συνείδηση, με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών, πάντα για το καλό της πόλης μας.
Θα είμαι πάντα δίπλα σε όποιες προτάσεις, αποφάσεις, ενέργειες που θα έχουν μοναδικό σκοπό το συμφέρον και την ανάπτυξη της Μεταμόρφωσης.
Έχω μάθει να αγωνίζομαι και να μην μένω βουβός παρατηρητής σε όλα αυτά που συμβαίνουν δίπλα μας, στη γειτονιά μας, στην πόλη μας.
Το οφείλω άλλωστε στους συνδημότες που με τίμησαν με την επιλογή τους.
Σε αυτούς λογοδοτώ, για να μπορώ να συνεχίσω να τους κοιτώ στα μάτια.
Κατόπιν τούτων, ζητώ να εφαρμοστεί το άρθρο 66 παρ.6 του Καλλικράτη ώστε να απαλλαγώ από όλες τις Επιτροπές στις οποίες ορίστηκα απο την παράταξη,όπως προβλέπεται σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησης Δημοτικού Συμβούλου.
Στην Οικονομική Επιτροπή και στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Δηλούσα
Χριστίνα Αντωνοπούλου
Δημοτική Σύμβουλος.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ