Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Αναστατώνει τη Μεταμόρφωση ο Σύνδεσμος της Πάρνηθας

Δημοσιεύθηκε

στις


Με την ανακοίνωση της παραίτησης του αντιδήμαρχου Μεταμόρφωσης, κ. Κώστα Κολοβού, από τη θέση του εκπροσώπου του Δήμου Μεταμόρφωσης, στο Σύνδεσμο της Πάρνηθας (ΣΥΝΠΑ) ξεκίνησε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωση παραίτησης
Το κείμενο της παραίτησης που διάβασε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Θοδωρής Σφυρής, είχε ως εξής: «Κύριε δήμαρχε, για λόγους ευθιξίας παραιτούμε από την εκπροσώπηση του δήμου μας στο ΣΥΝΠΑ και σας παρακαλώ να με αντικαταστήσετε.
Δεν θέλω να μένουν υπόνοιες σε βάρος μου και να δημιουργούνται εντυπώσεις σε εσάς και σε βάρος της παράταξής μας.
Για όποιον ερμηνεύσει κακόπιστα αυτή μου την παραίτηση έχω να πω ότι η δίμηνη απασχόληση στην πυροπροστασία της Πάρνηθας δεν είναι παράνομη ούτε παίρνει τη θέση κανενός.
Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και εσάς και τη δημοτική ομάδα αλλά επιμένω για την αντικατάστασή μου.
Κώστας Κολοβός.»

Σύνδεση με τα προηγούμενα
Ο λόγος που ο κ. Κολοβός προχώρησε στην παραπάνω κίνηση ήταν η καταγγελία που είχε κάνει σε πιο προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών», κ. Βασίλης Καραβάκος, ότι τα παιδιά του αντιδημάρχου είχαν εργαστεί πέντε δίμηνα στην πυροπροστασία της Πάρνηθας.

Δήμαρχος: «Τον τιμά η ευθιξία του»
Ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, σχολίασε την παραίτηση του κ. Κολοβού ως εξής: «Η ευθιξία του κ. Κολοβού τον τιμάει ιδιαιτέρως και αναρωτιέμαι πόσοι έχουν την ίδια ευθιξία.
Ένα θέμα που είναι στα όρια του ανύπαρκτου και για το οποίο και προσωπικά και η δημοτική ομάδα κάλυψε και έδειξε εμπιστοσύνη στον κ. Κολοβό. Γιατί; Επειδή οποιοσδήποτε φοιτητής μπορεί να κάνει μία αίτηση το Καλοκαίρι και να απασχοληθεί ένα δίμηνο στην πυροπροστασία της Πάρνηθας. Είτε είναι γιος ή κόρη αιρετού ή οποιουδήποτε.
Και για να ξέρει η κοινωνία ακριβώς. Έχουμε σε τέσσερα χρόνια ένα δίμηνο για την κόρη και τέσσερα δίμηνα για το γιο του κ. Κολοβού.
Είναι εξαιρετικά ευτελές και εκεί καταφεύγουμε όταν δεν έχουμε στοιχεία να πούμε κάτι. Ο κ. Κολοβός είναι άξιος συνεργάτης που μοχθεί και το γνωρίζει όλη η κοινωνία αυτό.”

Σαραούδας: «Πρέπει να αποχωρήσουμε από το ΣΥΝΠΑ»
Η συζήτηση «άνοιξε» για το συγκεκριμένο θέμα και τοποθετήθηκε και ο αρχηγός της «Ελπίδας για τη Μεταμόρφωση», κ. Στράτος Σαραούδας, τονίζοντας: «Ότι κάνει ο καθένας, καλό ή κακό τον “κυνηγάει”.
Για το συγκεκριμένο βγήκε ο Πρόεδρος του ΣΥΝΠΑ, κ. Λαζάρου και δήλωσε ότι μπορεί να μην είναι παράνομες οι προσλήψεις αλλά είναι αντιδεοντολογικές.
Το βασικό θέμα για τον δήμο μας δεν είναι πως πήγαν τα παιδιά του κ. Κολοβού αλλά το ότι πρέπει να αποχωρήσουμε εμείς από αυτόν το Σύνδεσμο. Είναι ένας Σύνδεσμος που δεν πραγματοποιεί σε διαγωνισμούς προσφορές αλλά με απ’ ευθείας αναθέσεις.
Να έρθει σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο ο προϋπολογισμός του ΣΥΝΠΑ, να δούμε τους διαγωνισμούς που έκανε και γενικά τον τρόπο λειτουργίας του.»
Ο δήμαρχος απάντησε σε αυτά που είπε ο κ. Σαραούδας ως εξής: «Αν διοικείται σωστά ή λάθος ο ΣΥΝΠΑ αυτό μην προσπαθείτε να το μεταφέρετε στο δήμο Μεταμόρφωσης. Δεν είναι δουλειά του δήμου αυτό. Ο ΣΥΝΠΑ έχει διοίκηση, η οποία είναι απερχόμενη αλλά βεβαίως και κρίνεται. Καμία αντίρρηση αν υπάρχει οτιδήποτε να υποστεί τις συνέπειες.»

Καραβάκος: «Άλλο το μεμπτό για τον κ. Κολοβό»
Στην παρέμβασή του ο κ. Βασίλης Καραβάκος, είπε χαρακτηριστικά: «Αν δείτε στο βίντεο, τη συζήτηση για το ΣΥΝΠΑ, θα δείτε ότι την υπόθεση του κ. Κολοβού με σεμνό τρόπο την ανέφερα. Το όνομα το είπα μία φορά και δεν ήθελα στην ιστορία αυτή να εμπλέξω ούτε τα παιδιά. Γιατί το ζήτημά μου δεν είναι ο κ. Κολοβός, το πρόβλημά μου είναι το σύστημα που αναπαράγει αυτές τις καταστάσεις. Και αν για κάτι θα έπρεπε να θιχτεί ο κ. Κολοβός και εσείς δεν είναι τα πέντε δίμηνα, που είναι 5.000-6.000 ευρώ από το 2011-2014 αλλά είναι για την διαδικασία που έγινε αυτό. Αν όχι και για αυτό τότε θα έπρεπε να θιχτείτε και να μην κάνετε πως δεν βλέπετε είναι για τα εικοσιτριαμισάρια (Σ.Σ. 23.500 ευρώ) που «πέφτανε» στις εργολαβίες τις δήθεν και τις «μούφα», κατά την γνώμη μου.
Είναι για αυτά που είπε ο κ. Λαζάρου στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι «αρνήθηκε ότι έχει γίνει κατάτμηση του έργου με το επιχείρημα ότι κάθε μέλος – δήμος είναι ξεχωριστό κομμάτι» και ισχυρίστηκε ότι μόλις τώρα αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για τον ίδιο εργολάβο.
Για τις προσλήψεις συγγενικών προσώπων είπε ο κ. Λαζάρου ότι μπορεί να είναι αντιδεοντολογικές αλλά δεν είναι παράνομες. Εμείς δεν είπαμε ότι είναι παράνομες εμείς αναφερθήκαμε στο ηθικό μέρος. Για τον κ. Κολοβό το μεμπτό που δήμαρχε κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε είναι οι 3.500 τόνοι σκουπιδιών, που πετάει η μεταμόρφωση, αδιευκρίνιστο πως, στη χωματερή κάθε χρόνο και η πόλη επιβαρύνεται 400.000 ευρώ. Είναι το γιατί δεν λειτουργούν τα gps στα αυτοκίνητα που είναι αγορασμένα τόσα χρόνια. Ποιοι ωφελούνται από αυτές τις διαδικασίες;»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ