Ελάτε στην παρέα μας

Αλίμου

Αγορά ακινήτου «σώζει» από κτιριακό μεγαθήριο

Δημοσιεύθηκε

στις


Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου ενέκρινε στην πρόσφατη συνεδρίασή του την αγορά οικοπέδου στο ΟΤ 355, επί των οδών Υψηλάντου-Μεγίστης-Βάρναλη.
Την απόφαση αυτή …ενέκρινε και ο σύλλογος Αμπελακίων που εδράζεται στην περιοχή και στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει, μεταξύ άλλων: «Με την αγορά αυτή, η οποία γίνεται σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, περνά στην ιδιοκτησία του Δήμου ένας πολύ αξιόλογος χώρος. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Ορφανού, Τσαμπαρλή και Ανω-Κάτω στο Καλαμάκι) προσπάθησαν να μπλοκάρουν τη συζήτηση προβάλλοντας ανούσια ζητήματα.
Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη Διοίκηση (Ορφανού) είχε αποφασίσει να δοθεί προς δόμηση το ΟΤ355. Ο Σύλλογος Αμπελακίων και οι κάτοικοι της περιοχής είχαν κατακρίνει έντονα εκείνη την ενέργεια του προηγούμενου Δημάρχου, η οποία θα κατέστρεφε περιβαλλοντικά την ευρύτερη περιοχή καθώς το ΟΤ355 αποτελεί το υψηλότερο σημείο του φυσικού ανάγλυφου της περιοχής των Αμπελακίων.
Με βάση τον νέο οικοδομικό κανονισμό θα υψωνόταν στο σημείο αυτό ένα κτηριακό μεγαθήριο ύψους 18 μέτρων το οποίο θα ήταν ορατό από τις περισσότερες περιοχές του Αλίμου. Είναι προφανές ότι με μία τέτοια ενέργεια η περιοχή αυτή θα είχε την τραγική κατάληξη που είχε ο λόφος με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο τέρμα της οδού Μεγίστης.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ