Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Αίτημα παράτασης για το δημοτικό λαχανόκηπο

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμαρχος  Λυκόβρυσης- Πεύκης κ. Τάσος Μαυρίδης  απέστειλε αίτημα προς τον Υπουργό Εργασίας και τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Εταιρείας για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη με σκοπό την παρέμβαση τους για την παράταση της λειτουργίας του δημοτικού λαχανόκηπου. Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ως συμπράττων φορέας συμμετέχει στην Πράξη “Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη – Δίκτυο Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους Δήμους Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος και Ηρακλείου Αττικής”.  Στο πλαίσιο υλοποίησης της ως άνω Πράξης δημιουργήθηκαν το Φεβρουάριο του 2013 σε κάθε δήμο που συμμετέχει, Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ωφελούμενοι των δομών αυτών είναι οι κάτοικοι των Δήμων – Συμπραττόντων Φορέων, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας (μακροχρόνια άνεργοι, άποροι, άστεγοι, ανασφάλιστοι), καθώς και άτομα επαπειλούμενα από τη φτώχεια (πολυμελείς οικογένειες, μονογονεϊκές κ.ά.) Στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, και συγκεκριμένα σε έκταση, την οποία έχει παραχωρήσει ο Δήμος, επιφάνειας περίπου έξι στρεμμάτων στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης, λειτουργεί ο Δημοτικός Λαχανόκηπος.
Οι ωφελούμενοι που έχουν εξυπηρετηθεί έως σήμερα από τη Δομή του Κοινωνικού Λαχανόκηπου ανέρχονται στα 170 άτομα, ενώ ποσοστό 10% της συνολικής παραγωγής προωθείται υποχρεωτικά στη Δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Ηρακλείου που λειτουργεί στο πλαίσιο του έργου στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής.
Ενόψει της λήξης του Προγράμματος στις 30/06/2015 και δεδομένου ότι Δημοτικός Λαχανόκηπος λειτουργεί προς όφελος αρκετών ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης κ. Μαυρίδης πρότεινε την παράταση της λειτουργίας του εν λόγω προγράμματος έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ