Ελάτε στην παρέα μας

Παλαιού Φαλήρου

Ένας ακόμη δήμος ρίχνει “πόρτα” στη δημοτική αστυνομία

Δημοσιεύθηκε

στις


Την απόφαση να μην επανασυστήσει τη δημοτική αστυνομία πήρε (και) το Δημοτικό Δυμβούλιο Παλαιού Φαλήρου, μετά από εισήγηση της διοίκησης λόγω του περιορισμένου αριθμού ατόμων που γύρισαν πίσω στη υπηρεσία.
Στη συζήτηση που έγινε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Σώματος, ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης, κ. Κώστας Μερκουράκης αρχικά ρώτησε τον Δήμαρχο, κ. Διονύση Χατζηδάκη για το ποιες λειτουργίες έχουν περάσει στην Αστυνομία, ποιες στις υπηρεσίες του Δήμου και ποιες δεν εξυπηρετούνται από κανέναν, με τον Δήμαρχο να απαντά πως μόνο το πάρκινγκ και το λαθρεμπόριο δεν τα καλύπτει κανείς.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΡΑΚ σχολίασε: «Το ερώτημα είναι θέλουμε Δημοτική Αστυνομία; Σαν παράταξη δε μπορούμε παρά να πούμε πως η Αστυνομία λείπει και λείπει σε συγκεκριμένους τομείς. Και είναι αλήθεια πως έχοντας μιλήσει με καταστηματάρχες ή βλέποντας αμάξια σε γωνίες, σε ράμπες και αλλού, έχουμε διαπιστώσει πως έβαζαν μια τάξη στην αγορά, στα πάρκινγκ κτλ».
Επίσης, ένα ακόμα ερώτημα που κατέθεσε ο κ. Μερκουράκης ανέφερε: «Ένα δεύτερο θέμα έχει να κάνει που και με ποιο κριτήριο έγιναν οι τοποθετήσεις στις κατά τόπους υπηρεσίες;». Ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε αναλυτικά που έγιναν οι τοποθετήσεις, με πιο σημαντική την τοποθέτηση ενός υπαλλήλου στα ΚΕΠ Αγ. Βαρβάρας προκειμένου να λειτουργούν περισσότερες ώρες.
Ο κ. Μεταξάς της Ελληνικής Αυγής διαφώνησε με την πρόταση Χατζηδάκη, λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο να μην επανασυσταθεί η Αστυνομία, ενώ απάντηση έλαβε από τον κ. Μερκουράκη, ο οποίος του τόνισε πως θα είναι «αδύνατο να λειτουργήσει η Αστυνομία με 7 άτομα, καθώς οι αρμοδιότητες είναι 39 και ουσιαστικά θα τους καταστήσουν ανενεργούς, χωρίς να μπορούν να βγουν στο δρόμο. Δυστυχώς, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να αλλάξουν οι συνθήκες και να μπορούν να γίνουν προσλήψεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ