Ελάτε στην παρέα μας

Περιφέρεια Αττικής

Τον Δήμαρχο Χαλανδρίου, Σ. Ρούσσο συνάντησε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η επιτάχυνση έργων και παρεμβάσεων καθώς και η χρηματοδότηση νέων προτάσεων που είναι ώριμες να υλοποιηθούν βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Χαλανδρίου Σ. Ρούσσο.

Στη συζήτηση παραβρέθηκε επίσης  Γ. Λαδόπουλος εντεταλμένος σύμβουλος του
Δήμαρχου σε θέματα προληπτικής ιατρικής και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της
Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλος.

Ο κ. Ρούσσος επισήμανε ότι ο Δήμος αξιοποιεί όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία  που έχει στη διάθεσή του μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων για παρεμβάσεις στην περιοχή και εστίασε στην ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης έργων οδοποιίας, βιολογικού καθαρισμού, αποκατάστασης κτιρίων, αναπλάσεων χώρων πολιτισμού, πάρκων πρασίνου, κ.α.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε  στο Πιλοτικό Σχέδιο για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου σε δράσεις εξασφάλισης στέγασης μέσω επιδότησης ενοικίου το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π Αττική 2014-2020. Επιπλέον, έγινε λόγος για την ανακατασκευή κτιρίου πολλαπλών πολιτιστικών χρήσεων με υποστηρικτικούς χώρους, καθώς και για τη διευθέτηση ανοικτού τμήματος του ρέματος Βριλησσού.

Ο Περιφερειάρχης αφού αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει με τον Δήμαρχο κ. Ρούσσο, επισήμανε ότι η Περιφέρεια θα είναι δίπλα του για την υλοποίηση έργων υποδομής τα οποία θα συμβάλλουν στην τοπική βιώσιμη ανάπτυξη. Επίσης, υπογράμμισε ότι για περιοχές που είναι υποβαθμισμένες και «διψούν» για ανάπτυξη θα υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια Αττικής προχωρεί στη σύσταση παρατηρητηρίου μέσω του οποίου θα γίνεται η παρακολούθηση και η αξιολόγηση των έργων που υλοποιούνται σε κάθε Δήμο της Αττικής, με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ