Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τηλεημερίδα για την Ανακύκλωση και τη διαχείριση Βιοαποβλήτων διοργανώνει η Περιφέρεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ θα πραγματοποιηθεί τηλεημερίδα με τη συμμετοχή Δημάρχων και Αντιδημάρχων της Αττικής, με θέμα: «2020: Έτος Ανακύκλωσης για την Αττική, Διαχείριση Βιοαποβλήτων – Η Επόμενη Μέρα».

Ειδικότερα η τηλεημερίδα θα λάβει χώρα την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, από τις 11:30 έως τις 13:30, όπου κ. Πατούλης θα παρουσιάσει το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης των Βιοαποβλήτων στην Αττική.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Η τηλεημερίδα διοργανώνεται με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στο πλαίσιο της προώθησης της ανακύκλωσης, το έτος 2020, καθώς και της εφαρμογής ενός νέου μοντέλου ορθολογικής και φιλικής προς το περιβάλλον διαχείρισης των βιοαποβλήτων.

Συγκεκριμένα θα εστιάσει:

  • Στο ρόλο της διαχείρισης των βιοαποβλήτων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, τις υποχρεώσεις των Δήμων αλλά και τις δυνατότητες που ανοίγονται.
  • Στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί σχετικά με τη διανομή ειδικών απορριμματοφόρων και καφέ κάδων βιοαποβλήτων.
  • Στα επόμενα βήματα για τη δημιουργία δικτύου ολοκληρωμένης διαχείρισης βιοαποβλήτων.
  • Στις εν εξελίξει ενέργειες για παραγωγή πιστοποιημένου εδαφοβελτιωτικού από την κομποστοποίηση βιοαποβλήτων.
  • Στα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη που αναμένονται από την υλοποίηση του δικτύου ολοκληρωμένης διαχείρισης βιοαποβλήτων.

 

[Φωτογραφία Αρχείου]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ