Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συνεχίζονται τα έργα οδοποιίας από την Περιφέρεια Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα έργα συντήρησης στηθαίων ασφαλείας σε περιοχές αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Κατασκευής Έργων και Συντήρησης Οδοποιίας (ΔΚΕΣΟ).

Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000,00 € και ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας (ΣΑΟ) στην Λ. Αλίμου – Κατεχάκη στο ύψος της Καισαριανής και συγκεκριμένα στο τμήμα της από Ανισόπεδο Κόμβο της Εθνικής Αντιστάσεως έως την έξοδο προς Καισαριανή, μήκους 1212 μέτρα στο ρεύμα προς Ηλιούπολη και 168 μέτρα προς Λ . Μεσογείων.

Οι εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας (ΣΑΟ) θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα στην Λ. Μαραθώνος, από την Λ. Μαραθώνος για μήκος 980 μέτρα προς τον Άγιο Στέφανο και στα δύο ρεύματα. Συνολικά το μήκος των στηθαίων ασφαλείας θα είναι 1950 μέτρα.

Με αφορμή τις σχετικές εργασίες ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι «Προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι η ανάπτυξη ενός ασφαλούς και λειτουργικού οδικού δικτύου. Για το λόγο αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες μας πραγματοποιούν συνεχώς παρεμβάσεις και έργα που στοχεύουν στην εξάλειψη πιθανών κινδύνων σε όλους τους δρόμους του λεκανοπεδίου, που είναι στην αρμοδιότητά μας». Μάλιστα, έχει ζητήσει από την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη, να συντονίσει τις διαδικασίες για την προτεραιοποίηση των έργων τα οποία θα συμβάλουν στη βελτίωση του οδικού δικτύου και στη διασφάλιση
της οδικής κυκλοφορίας σε όλα τα σημεία αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ