Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σε διαρκή επιφυλακή του Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής λόγω της κακοκαιρίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, προκειμένου να έχει άμεση και πλήρη εικόνα για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση με την κυκλοφορία στους δρόμους και να συντονίζει τις ενέργειες του μηχανισμού πολιτικής προστασίας με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών.

Τα εκχιονιστικά και άλλου τύπου οχήματα της Περιφέρειας Αττικής-πάνω από 80 στον αριθμό-συνεχίζουν να δίνουν μάχη, σε συνεργασία και με την Τροχαία καθώς και τους όμορους Δήμους, προκειμένου να παραμείνουν οι κεντρικοί οδικοί άξονες της Αττικής, που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, όπως για παράδειγμα οι λεωφόροι Κηφισίας, Μεσογείων, Κατεχάκη, Μαραθώνος, Κηφισού και Λαυρίου, ανοικτοί και προσβάσιμοι.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο ο Περιφερειάρχης απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται, κατόπιν σχετικής εντολής του Περιφερειάρχη στον καθαρισμό δρόμων, που οδηγούν σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Προς αυτή την κατεύθυνση και με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνεται στην προσβασιμότητα των πολιτών σε δομές Υγείας, η Περιφέρεια παράλληλα με τα ερπυστριοφόρα που διαθέτει, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, έχει διασφαλίσει και έχει θέσει σε ετοιμότητα και άλλα 10 οχήματα τύπου 4χ4, προκειμένου εφόσον απαιτηθεί να συνδράμουν στη μεταφορά ασθενών ή πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί και απαιτείται να μετακινηθούν.

Σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής: « Όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττική βρίσκεται επί ποδός και δίνει μάχη για την προστασία και τη διευκόλυνση των πολιτών. Βρίσκομαι εδώ στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας προκειμένου να έχω συνεχή και άμεση εικόνα για την κατάσταση στους κεντρικούς δρόμους, που είναι και στην αρμοδιότητα μας. Αυτή τη στιγμή παρατηρούνται προβλήματα και μποτιλιαρίσματα σε κάποιους οδικούς άξονες εξαιτίας της πληθώρας των αυτοκινήτων που βρίσκονται στους δρόμους, φαινόμενο που παρατηρείται εξαιτίας της μαζικής φυγής των πολιτών από τις εργασίες τους, με στόχο να μην βρίσκονται στο δρόμο τις επόμενες ώρες που τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν. Σε συνεργασία με την Τροχαία παρεμβαίνουμε συνεχώς προκειμένου να επιλύουμε τα προβλήματα όπου προκύπτουν άμεσα, ωστόσο θέλω να επαναλάβω την έκκληση μου προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των εκχιονιστικών μας οχημάτων. Σε λίγη ώρα θα συγκαλέσουμε σύσκεψη με τους δημάρχους προκειμένου να συνεχιστεί η συνεργασία και ο συντονισμός των ενεργειών και των δράσεων μας και να αντιμετωπιστούν ζητήματα όπου προκύπτουν».

 

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ