Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

«Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου»: Παρουσιάστηκαν τα μεγάλα έργα στον Κεντρικό Τομέα της Αθήνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην πορεία υλοποίησης των έργων και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής για τον Κεντρικό Τομέα αναφέρθηκε o Γ. Πατούλης κατά την τοποθέτησή του στο workshop για το νέο ΕΣΠΑ και την πορεία υλοποίησης των έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Ιουλίου στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στη σειρά έργων που υλοποιούνται υπογράμμισε ότι για τον Κεντρικό Τομέα Αττικής και τους Δήμους του, η Περιφέρεια διαθέτει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που στοχεύει στην ανάδειξη και ενίσχυση της ξεχωριστής ταυτότητας μιας ιδιαίτερης και ιστορικής περιοχής, στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και στην επίλυση προβλημάτων που ταλαιπωρούν χρόνια τους πολίτες.

Εμβληματικά έργα πολιτισμού και αθλητισμού μέσω ΕΣΠΑ

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι μεταξύ των προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί για τον Κεντρικό Τομέα είναι ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός και το Περιβάλλον. «Αξιοποιήσαμε πόρους, προς όφελος του Πολιτισμού

και την ανάδειξη της τεράστιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Αττικής» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, ότι μέσα από το ΠΕΠ Αττικής υλοποιήθηκαν έργα όπως:

  • Η αναμόρφωση της Εθνικής Πινακοθήκης

  • Ο εκσυγχρονισμός του Ωδείου Αθηνών

  • Η δημιουργία του Ψηφιακού Μουσείου της Ακρόπολης

  • Το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, στην Πλάκα

  • Η ανακατασκευή του κτιρίου του Παλαιού Μουσείου της Ακρόπολης.

  • Η αποκατάσταση του ιστορικού Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων

  • Οι εργασίες συντήρησης του ναού του Ολυμπίου Διός

  • Η αποκατάσταση και αξιοποίηση σημαντικών ιστορικών κτιρίων του πρώην 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου και η δημιουργία υποδομών που θα στεγάσουν τη βιβλιοθήκη της Εκκλησίας της Ελλάδος, το ιστορικό αρχείο και ένα εκθεσιακό χώρο που θα μπορούν να υλοποιούνται Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Διπλή Ανάπλαση και γήπεδο της ΑΕΚ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και σε σημαντικές αθλητικές υποδομές, όπως της διπλής ανάπλασης και του γηπέδου της ΑΕΚ. Με την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας υλοποιούνται έργα στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, στο Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας. «Τα έργα βρίσκονται στην τελική φάση ολοκλήρωσης της κατασκευής του και θα έχουμε τη χαρά το Σεπτέμβριο να βρεθούμε εκεί, στο άνοιγμά του, καθώς και των συνοδών έργων για τη διαμόρφωση της κυκλοφορίας με την υπογειοποίηση της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου» σημείωσε ο Περιφερειάρχης. Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης ανέφερε ότι η Περιφέρεια Αττικής, μαζί με τον Δήμο της Αθήνας και το Ελληνικό Δημόσιο, έχουν αναλάβει την υποχρέωση να καλύψουν το κόστος των υποδομών που θα απαιτηθούν, για την υλοποίηση της διπλής ανάπλασης σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας. «Συμμετέχουμε ενεργά στο εγχείρημα της μεγάλης επένδυσης στο Βοτανικό, που θα ξεπεράσει τα 160 εκ. ευρώ. Είμαστε στην πρώτη γραμμή, στην συγκροτημένη προσπάθεια, να αλλάξει φυσιογνωμία η περιοχή του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με τη δημιουργία ενός νέου πνεύμονα πρασίνου. Στο μεγάλο έργο που θα αναβαθμίσει μια από τις πιο εγκαταλελειμμένες περιοχές της Αθήνας και θα επιτρέψει στον Παναθηναϊκό, να αποκτήσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις που αρμόζουν σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη δημιουργία στον Δήμο της Αθήνας 9 γηπέδων 5Χ5, ενώ προχωρά η σύναψη προγραμματικής σύμβασης, για τη δημιουργία και αναβάθμιση επιπλέον 33 αθλητικών χώρων.

 

Το Πεδίον του Άρεως και το Αττικό Άλσος αλλάζουν πρόσωπο

Στην προτεραιότητά του να γίνει η Αττική μια πράσινη Περιφέρεια αναφέρθηκε στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης ο οποίος χαρακτήρισε ως μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στον Κεντρικό Τομέα της Αθήνας την αναμόρφωση του Πεδίου του Άρεως, όπου η Περιφέρεια Αττικής άλλαξε τη φυσιογνωμία του σημαντικότερου ίσως πνεύμονα της Αθήνας προσφέροντας στους πολίτες του Λεκανοπεδίου μια ακόμη επιλογή για ποιοτική αναψυχή και περίπατο. «Στο Πεδίο του Άρεως πλέον μπορεί κάποιος να περπατήσει χωρίς να φοβάται, αφού μετατράπηκε από χώρο ανομίας και παραβατικότητας σε χώρο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και δράσης, σε άλσος που συνυπάρχει ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός. Το Πεδίο του Άρεως φιλοξενεί πλέον πολλές και διαφορετικές δράσεις, εκθέσεις και εκδηλώσεις,  τις οποίες επισκέπτονται χιλιάδες συμπολίτες μας». Σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν και για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του χώρου έγιναν και στο Αττικό Άλσος. Μεταξύ άλλων έγιναν εργασίες ανακατασκευής στο Θέατρο Κατίνα Παξινού, το οποίο φιλοξενεί σημαντικές πολιτιστικές δράσεις και φεστιβάλ.

Τον κ. Πατούλη στην εκδήλωση υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Γ. Δημόπουλος. Παρόντες στην Ημερίδα ήταν ο Δήμαρχος Γαλατσίου και Πρόεδρος της ΠΕΔΑ Γ. Μαρκόπουλος, οι Δήμαρχοι Βύρωνα Γ. Κατοπόδης, Δάφνης – Υμηττού Α. Μπινίσκος, Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδώνας Γ. Βούρος, Καισαριανής Χ. Βοσκόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Αθηναίων Αλ. Τσιατσιάμης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γ. Σελίμης, ο Αντιδήμαρχος Ζωγράφου Δ. Κολομπάτσος και ο Αντιδήμαρχος Ηλιουπόλεως Γ. Αντζίνας. Επίσης παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Χ. Ρώμας, η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γ. Βλάχος, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αθ. Κατσιγιάννης, Θ. Κουτσογιαννόπουλος και Σ. Αλυμάρα, η Ανεξάρτητη Περιφερειακή Σύμβουλος Δ. Αγγελάκη, η σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου, ο Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας Κ. Λογοθέτης, η Πρόεδρος του κινήματος «TakeMeHome» Α. Τρανούλη,  υπηρεσιακά στελέχη και εκπρόσωποι επιμελητηρίων επαγγελματικών, κοινωνικών και παραγωγικών φορέων.

Γ. Δημόπουλος: Η Περιφέρεια Αττικής με οργανωμένο σχέδιο επενδύει σε έργα και υποδομές στον Κεντρικό Τομέα την καρδιά της Περιφέρειας Αττικής

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος αναφέρθηκε στις σημαντικές υποδομές και τα εμβληματικά κτήρια που αναβαθμίζονται στους δήμους του Κεντρικού Τομέα, ενώ υπογράμμισε ότι «με την επιτελική αιγίδα του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο δράσης για να ανακτήσει τη λάμψη του το κέντρο της χώρας, με στόχο οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων και επαγγελματιών να γίνουν καλύτερες».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι με άξονα τον πολιτισμό δίδεται έμφαση στην ανάδειξη του πολιτιστικού και κτηριακού αποθέματος της Αθήνας, στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, την αναζωογόνηση του κέντρου της Αθήνας και την τουριστική του ανάπτυξη, την δημόσια υγεία, την κοινωνική μέριμνα, τα αθλητικά έργα, την προστασία του περιβάλλοντος, την πολιτική προστασία». Τέλος αναφέρθηκε και σε εμβληματικές δράσεις, όπως τον Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο, το Ράλι Ακρόπολης, τα μεγάλα φεστιβάλ, του Θεάτρου Βράχων, το 1ο πολιτιστικό φεστιβάλ της Περιφέρειας από φέτος στο Αττικό Άλσος, τον Ελαιώνα, το Μικρό Παρίσι των Αθηνών κ.α.».

Γ. Πατούλης: Στόχος μας είναι να μην υπάρχει στην Αττική ούτε μια χωματερή

Ο Περιφερειάρχης κατά την τοποθέτησή του έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και στο στόχο να κλείσει η Φυλή με ορίζοντα το 2025. «Προτεραιότητα της διοίκησης της Περιφέρειας είναι να δοθεί μία ολιστική λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Στόχος μας είναι να μην υπάρχει στην Αττική ούτε μια χωματερή και να μην θάβονται καθόλου σκουπίδια, χωρίς επεξεργασία, όπως γίνεται σήμερα. Στο σχέδιό μας είναι να κλείσει η Φυλή με ορίζοντα το 2025 και στη θέση της να δημιουργήσουμε εκατοντάδες γωνιές ανακύκλωσης, σε κάθε Δήμο, πολλά Πράσινα Πάρκα Κυκλικής Οικονομίας, αλλά και αποκεντρωμένες Μονάδες επεξεργασίας Βιοαποβλήτων σε πολλές διαφορετικές περιοχές της Αττικής».

Σύντομα εγκαινιάζεται ο Πολυχώρος Ανακύκλωσης στο Γαλάτσι

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα ανακύκλωσης και ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η διανομή και τοποθέτηση εξοπλισμού ανακύκλωσης, σε όλους τους Δήμους της Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό όπως ανακοίνωσε σύντομα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια στον πρώτο Πολυχώρο Ανακύκλωσης στο Γαλάτσι. Ο χώρος θα δοθεί προς χρήση δωρεάν στο Δήμο Γαλατσίου και αποκτήθηκε στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας που υλοποίησε ο ΕΔΣΝΑ με εξασφαλισμένη κι εγγυημένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 93,8 εκ. ευρώ.

Σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα

Στην ιδιαίτερη βαρύτητα για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών αναφέρθηκε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης ο οποίος τόνισε ότι στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις όπως:

  • Η ολοκλήρωση της β΄ φάσης του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας στον κόμβο Πειραιώς και Χαμοστέρνας, μέσω ΠΕΠ Αττικής. Και προγραμματίζεται η γ’ φάση που αφορά τη δεξαμενή ανάσχεσης.

  • Υλοποιείται το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ηλιούπολης και του Βύρωνα (περιοχή Καρέα), με ίδιους πόρους, καθώς και έργα αποχέτευσης στο δήμο Καισαριανής.

  • Ολοκληρώνεται  το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, με την ενίσχυση του υφιστάμενου συλλεκτήρα Σ7.

  • Κατασκευάστηκαν νέοι αγωγοί ομβρίων κι έγιναν έργα αποκατάστασης τοίχων κι αντιστήριξης πρανών σε ρέματα του κεντρικού τομέα.

  • προγραμματίζεται η εκτροπή Κυκλοβόρου στον Κηφισό για να ενισχυθεί η αντιπλημμυρική προστασία του Κέντρου της Αθήνας, καθώς να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα ρύπανσης από τη λειτουργία του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού ακαθάρτων.

  • Προχωράει η ανάπλαση του ρέματος Πικροδάφνης, αρχικά με έργα διευθέτησης

 

Σημαντικά έργα μέσω ΠΕΠ

Ο Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι μόνο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020 υλοποιούνται στον Κεντρικό Τομέα

3.845 έργα και δράσεις, με προϋπολογισμό 301,9  εκ. ευρώ. Ειδικότερα, με τα χρήματα του ΠΕΠ μεταξύ άλλων χρηματοδοτούνται:

  • Ενεργειακές αναβαθμίσεις σε δημοτικά κτίρια σε Ηλιούπολη, Καισαριανή, Νέα Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα, Βύρωνα και Δάφνη- Υμηττό.

  • Η κατασκευή σχολικών υποδομών, σε Αθήνα, Νέα Φιλαδέλφεια και Ζωγράφου

  • Στο πλαίσιο των δράσεων στήριξης λόγω πανδημίας δόθηκαν 105,3  εκ. ευρώ σε 3.656 επιχειρήσεις του Κεντρικού Τομέα ως δωρεάν κεφάλαιο κίνησης για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του covid.

  • Xρηματοδοτήθηκαν με 19,5 εκ. ευρώ, κοινωνικές δομές και 24 δράσεις κοινωνικής προστασίας, για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

  • Δόθηκαν επίσης μέσω του ΠΕΠ Αττικής 3,3 εκ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία του Δ. Νέας Φιλαδέλφειας, όπως ανέφερα και προηγουμένως.

  • Μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, χρηματοδοτούνται παρεμβάσεις ΟΧΕ με 85,4  εκ. ευρώ.

  • Η αστική ανάπλαση των Προσφυγικών Καρέα στο Δήμο Βύρωνα,

  • Η κατασκευή του νέου Παιδικού Σταθμού στην Ηλιούπολη

  • Η αποκατάσταση κι αξιοποίηση των Προσφυγικών Πολυκατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και η κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ. Για το έργο αυτό έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και έχει υποβληθεί πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης , για χρηματοδότηση

  • Η ενεργειακή αναβάθμιση και ανακατασκευή του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Αθηνών

  • Η αποκατάσταση των κτιρίων του πρώην Λυσσιατρείου στο Βοτανικό και η στέγαση στο χώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων

  • Η μελέτη για την κατασκευή 4 νέων πεζογεφυρών που προωθούμε, 2 από τις οποίες θα τοποθετηθούν στον Κεντρικό Τομέα

  • Το εμβληματικό έργο που αφορά την ανάδειξη και περιβαλλοντική αξιοποίηση του Αδριάνειου Υδραγωγείου που διαπερνά 8 Δήμους στην Αττική και την Αθήνα.

  • Η περαιτέρω ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων που αναπτύσσουμε, όπως η παροχή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης μέσω του ΤΕΒΑ, σε πάνω από 6.000 συνανθρώπους μας μέχρι σήμερα.

  • Η ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων της Αττικής, μέσα από προγραμματικές συμβάσεις και προγράμματα που υλοποιούνται μαζί με το ΕΒΕΑ, τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας και άλλους συλλόγους και φορείς.

Έργα οδικής ασφάλειας

Ο Γ. Πατούλης αναφερόμενος στα θέματα οδικής ασφάλειας επισήμανε ότι έχει γίνει σημαντική δουλειά και σε αυτό το τομέα. «Οι παρεμβάσεις μας αφορούν εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις και συντηρήσεις οδών, έκτασης εκατοντάδων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, σε Αθήνα και Δήμους του Κεντρικού Τομέα, που είχαν να γίνουν πολλά χρόνια.  

Το σχέδιο μας περιλαμβάνει επίσης, τη λειτουργία ενός σύγχρονου κέντρου ελέγχου κυκλοφορίας, νέους φωτεινούς σηματοδότες με κάμερες ασφαλείας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, την εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων led, στους κύριους οδικούς άξονες αρμοδιότητας Περιφέρειας, που πέραν της σημαντικής εξοικονόμησης χρημάτων, καθιστούν τους δρόμους μας περισσότερο ασφαλείς. Επίσης προχωράμε σε εργασίες ανακατασκευής, συντήρησης αλλά και στον φωτισμό των γεφυρών, όπου πέραν της αισθητικής αναβάθμισης, ενισχύεται και η ασφάλεια. Ενώ δημιουργούνται νέες ασφαλείς διαβάσεις πεζών, αναβαθμίζονται οι πράσινες νησίδες κατά μήκος των οδικών αξόνων, αντικαθίστανται στηθαία κι εκτελούνται διαρκώς εργασίες διαγράμμισης».

Στόχος ο 12μηνος τουρισμός στην Αττική

Από τις αναφορές του δεν έλειψε και ο τουρισμός υπογραμμίζοντας ότι γίνεται μια συγκροτημένη προσπάθεια για την τουριστική προβολή της Αττικής, με ολοκληρωμένες καμπάνιες που έχουν κερδίσει διεθνείς διακρίσεις, «με συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να αναδείξουμε την Αττική ως τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο».

 

 

 

 

Ευχαριστίες Δημάρχων για την πρωτοβουλία διοργάνωσης των workshops

Στο πλαίσιο της ημερίδας τοποθετήθηκαν όλοι οι παριστάμενοι Δήμαρχοι του Κεντρικού Τομέα Αθηνών οι οποίοι αφού συνεχάρησαν τον Περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία διοργάνωσης των θεματικών ημερίδων και τον ευχαρίστησαν για την αρμονική συνεργασία αλλά και το έργο που γίνεται στους Δήμους τους, έθεσαν μία σειρά θεμάτων με στόχο την καλύτερη λειτουργία τους και την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών.

Μεταξύ αυτών, τη σημασία ενίσχυσης ολοκληρωμένων παρεμβάσεων οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις μπορούν να έχουν διαδημοτικό χαρακτήρα, δράσεις αναβάθμισης κτιριακών υποδομών, ενεργειακής αναβάθμισης και ειδικών προγραμμάτων κοινωνικής κατοικίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ανάγκη ενίσχυσης και επέκτασης των έργων υποδομών και οδοποιίας και της στήριξης των Δήμων από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας λόγω υποστελέχωσης.

 

Τοποθετήσεις υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας Αττικής

Ακολούθως τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής εξειδίκευσαν το έργο που έχει μέχρι στιγμής υλοποιηθεί μέσα από την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων αλλά και των πόρων της Περιφέρειας, καθώς και τον στρατηγικό σχεδιασμό για το νέο ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα κ. Δημήτρης Δρόσης, Προϊστάμενος ΕΥΔΕΠ, παρουσίασε αναλυτικά την πορεία υλοποίησης των έργων που εκτελούνται μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και προσδιόρισε τους στόχους και τις προκλήσεις για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, δίνοντας έμφαση στις δράσεις που αφορούν τους Δήμους του Κεντρικού Τομέα, ο Α. Καλογερόπουλος Διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας και η Μ. Μίσκα  προϊσταμένη της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού αναφέρθηκαν στην «Πορεία υλοποίησης έργων και υποδομών που εκτελούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα, η κ. Ευαγγελία Μικράκη, Διευθύντρια Χωρικού Σχεδιασμού αναφέρθηκε στον πολεοδομικό σχεδιασμό στον Κεντρικό Τομέα, ο Π. Καρυώτης Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μητροπολιτικών Υποδομών παρουσίασε τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει για την ενίσχυση της ασφάλειας στο Οδικό Δίκτυο, τον ηλεκτροφωτισμό και την βιώσιμη κινητικότητα. Η Αμυγδαλιά Δεληγιώργη Διευθύντρια Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας παρουσίασε τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που υλοποιούνται την περίοδο 2019-2022. Τέλος ο κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος Δ.Σ. Αναπτυξιακού Οργανισμού Περιφέρειας Αττικής «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» – Περιφερειακός Σύμβουλος αναφέρθηκε στη συμβολή του Αναπτυξιακού Οργανισμού και στην αναπτυξιακή στρατηγική της διοίκησης της Περιφέρειας.

Τα επόμενα θεματικά workshops

Ο προγραμματισμός των επόμενων workshops, τα οποία θα έχουν τετράωρη διάρκεια (10.00 – 14.00) έχει ως εξής:

  • Π.Ε. Βόρειου Τομέα: Δημαρχείο Αμαρούσιου

  • Π.Ε. Πειραιώς: Αίθουσα ΕΒΕΠ, Πειραιάς

  • Π.Ε. Δυτικής Αττικής: Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ