Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΓΑΔΑ: Νέο σύγχρονο κέντρο ελέγχου και διαχείρισης κυκλοφορίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγκαινιάστηκε ο νέος, σύγχρονος Θάλαμος Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ) στη ΓΑΔΑ, από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο, αλλά και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο Μ. Καραμαλάκη.

Ο νέος Θάλαμος Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ) στη ΓΑΔΑ που εκσυγχρονίστηκε με πόρους και πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής παρουσιάστηκε από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, παρουσία των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοίδη, Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκου, του υφ. Μεταφορών Ι. Κεφαλογιάννη, του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγου Μ. Καραμαλάκη και του Αστυνομικού Διευθυντή της Τροχαίας Αττικής Σ. Λάσκου.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Γ. Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κ. Τσουβάλας, ο Γ. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Β. Κορομάντζος, ο σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα Οδικής Ασφάλειας Κ. Λογοθέτης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ε. Κοσμίδη και αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ.

Η αναβάθμιση του ΘΕΠΕΚ, εκτός από τον εκσυγχρονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ, περιλαμβάνει, επίσης, την αποκατάσταση όλων των καμερών ελέγχου κυκλοφορίας στους δρόμους και τη συντήρηση των υπολοίπων από τα συνεργεία της Περιφέρειας που ανέλαβε το έργο. Συνολικά, σε όλο το λεκανοπέδιο υπάρχουν 235 κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο της τελετής, ο κ. Πατούλης παρουσίασε την πρώτη κάμερα ανίχνευσης της παραβίασης του Ερυθρού σηματοδότη, «μία μεγάλη καινοτομία της Περιφέρειας, που βασίζεται στην εποπτεία του οδικού δικτύου με τεχνικά μέσα για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων», όπως ανέφερε. «Προχωρώντας στην υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού για την οδική ασφάλεια έχουμε ήδη στα χέρια μας τις πρώτες κάμερες για την παραβίαση του φωτεινού σηματοδότη, οι οποίες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας θα τοποθετηθούν πιλοτικά και κατά προτεραιότητα στα πιο επικίνδυνα σημεία, όπου παρατηρείται συχνά η παραβίαση της φωτεινής σηματοδότησης, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Ελληνικής Αστυνομίας» επισήμανε ο κ. Πατούλης.

Ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοίδης τόνισε πως μετά από 15 χρόνια γίνεται μία σημαντική προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό, τη βελτίωση και την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της αστυνόμευσης και της οδικής ασφάλειας, ενώ ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής και τις άλλες Περιφέρειες της χώρας για την προσφορά οχημάτων, που συνέβαλλαν στο να διαθέτει η Ελληνική Αστυνομία έναν σύγχρονο στόλο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ