Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Β. Γιαννακόπουλος: “Στηρίζουμε την κίνηση με ποδήλατο”

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τη δράση με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που συμμετείχε μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Β. Γιαννακόπουλος: “Μαζί με τους φίλους ποδηλάτου Αγίας Παρασκευής τιμήσαμε την Κυριακή, 6 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Με μάσκες, κράνη, ρεζέρβες και πόσιμο νερό, οι ορθοπεταλιές ξεκίνησαν από το Κοντόπευκο και η ποδηλατάδα «έτρεξε» σε όμορφες γωνιές και γειτονιές της Αγίας Παρασκευής, του Χαλανδρίου και των Βριλησσίων. 

Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω στους φίλους του ποδηλάτου την αδιαπραγμάτευτη βούληση της Περιφερειακής Αρχής να δώσουμε περισσότερο χώρο στο ποδήλατο και να δημιουργήσουμε ασφαλείς διαδρομές για μετακινήσεις και αναψυχή.  

Σε 32 εκατομμύρια ευρώ  ανέρχονται οι δεσμευμένοι πόροι στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για έργα και μελέτες που αφορούν ποδηλατόδρομους στην Αττική.

Με τον Περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη, εργαζόμαστε ώστε να αρθούν τα νομοθετικά εμπόδια και να υλοποιηθεί ο μητροπολιτικός ποδηλατόδρομος από το Θησείο έως την Κηφισιά. 

Επί τάπητος οι νέοι ποδηλατικοί άξονες: Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας – Βούλα Βάρη, Κατεχάκη – Πάρκο Γουδί- Ζωγράφου – Αθήνα, Ακρόπολη – Αρχαιολογικό Μουσείο,  Ακαδημία Πλάτωνος – Λύκειο Αριστοτέλους και Άγιοι Ανάργυροι – Λαύριο.

Ένα ολοκληρωμένο, δηλαδή, μητροπολιτικό δίκτυο ποδηλατικών αξόνων που συνδέει σχεδόν όλες τις πόλεις και αλλάζει το οικολογικό αποτύπωμα των μεταφορών στο ήδη βεβαρυμμένο περιβαλλοντικό τοπίο της Αττικής.

Αυτό είναι το κοινό μας όραμα. Και όλοι μαζί θα το πετύχουμε. “

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ