Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

Υλοποίηση του Προγράμματος Επιβράβευσης Ανακύκλωσης «The Green City» στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής τον Ιανουάριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης The Green City, που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ και όλοι οι Δήμοι της Αττικής, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε περιβαλλοντικά ζητήματα και την ενημέρωσή τους για την αξία της ανακύκλωσης, πραγματοποιήθηκε και κατά τον μήνα Ιανουάριο.

Στην Ανατολική Αττική το βαν της δράσης, πραγματοποιώντας ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε συνολικά 1.489 μαθήτριες και μαθητές, βρέθηκε στα παρακάτω σχολεία:

• Δήμος Αχαρνών: Δημοτικό σχολείο Βαρυμπόμπης και 10ο Γυμνάσιο Αχαρνών
• Δήμος Παλλήνης: 5ο Δημοτικό σχολείο Γέρακα
• Δήμος Σαρωνικού: στην Περιβαλλοντική ομάδα του 2ου ΓΕΛ Καλυβίων, όπου η παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου
• Δήμος Λαυρεωτικής: 1ο Δημοτικό σχολείο Λαυρίου
• Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος: 2ο και 6ο Δημοτικό Αρτέμιδος, 4ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδος και 2ο Νηπιαγωγείο Σπατών
• Δήμος Παιανίας: Εκπαιδευτήρια Ζαγοριανάκου
• Δήμος Μαρκόπουλου: 2ο Νηπιαγωγείο Μαρκόπουλου

 

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα, όσον αφορά τα σχολεία, περιλαμβάνει διαδραστικές ερωτοαπαντήσεις για την ανακύκλωση και τη σημασία της. Ακόμη, γίνεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση από εξειδικευμένα για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης στελέχη της Περιφέρειας Αττικής τονίζοντας τα οφέλη, αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (χαρτί/χαρτόνι, πλαστικά, μεταλλικά αντικείμενα, αλουμίνιο, γυαλί, ηλεκτρονικός/ηλεκτρικός εξοπλισμός, βρώσιμα έλαια και λίπη, καθώς και ρούχα/υφάσματα).

Οι μαθητές, μετά το τέλος της ενημέρωσης, μεταφέρουν τα ανακυκλώσιμα υλικά που έχουν συλλέξει στο όχημα. Στη συνέχεια, αυτά ζυγίζονται και οι πόντοι που προκύπτουν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώνονται σε ένα λογαριασμό του Σχολείου και μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είτε μέσω του Διευθυντή του Σχολείου.

Τέλος, από το ειδικό κλιμάκιο του GREEN CITY προσφέρεται έντυπο υλικό με παιχνίδι ανακύκλωσης και πρόσθετο υλικό με σκοπό να προωθηθεί και στους γονείς.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ