Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου: Σύσκεψη για την εγκατάσταση 3 αιολικών πάρκων στους ορεινούς όγκους πέριξ του λεκανοπεδίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου επικεντρώθηκε στα δημοσιεύματα που αφορούν την επικαιροποίηση της πρότασης της ΕΛΕΤΑΕΝ προς την ΡΑΕ για εγκατάσταση 3 αιολικών πάρκων στους ορεινούς όγκους πέριξ του λεκανοπεδίου (Αθήνα 3Χ3).

Ειδικότερα στην συνεδρίαση που διεξήχθη με την παρουσία του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη και των αρμόδιων αντιδημάρχων, ο τοπικός σύμβουλος Θόδωρος Κατσανεβάκης που εισηγήθηκε το θέμα, έκανε λεπτομερή ενημέρωση για το ιστορικό του θέματος της πρότασης της ΕΛΕΤΑΕΝ προς την ΡΑΕ για εγκατάσταση 3 αιολικών πάρκων στους ορεινούς όγκους πέριξ του λεκανοπεδίου Αττικής (Πεντέλη, Υμηττό, Πάρνηθα) πρόταση Αθήνα 3Χ3, ενώ το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος.

Μετά την συζήτηση και αφού όλοι που συμμετείχαν στην συνεδρίαση, δήλωσαν κάθετα αντίθετοι στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο Πεντελικό, συζητήθηκε ο προγραμματισμός των ενεργειών που απαιτούνται να γίνουν για την αποτροπή υλοποίησης της πρότασης της ΕΛΕΤΑΕΝ για τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Πεντελικό.

 

 

Ο κ. Σιώμος στην παρέμβαση του τόνισε: «Η άποψή μου από πολύ παλιά συμπυκνώνεται σε 6 λέξεις ΟΧΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ. Είμαι κάθετα αντίθετος στην οποιαδήποτε τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Πεντελικό Όρος και θα ενημερώσω άμεσα τους δημάρχους των Δήμων Μελών του ΣΠΑΠ για να συντονίσουμε τις ενέργειές μας για την αποτροπή υλοποίησης της πρότασης της ΕΛΕΤΑΕΝ για τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Πεντελικό».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ