Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Συμμετοχή του ΣΠΑΠ με εθελοντές και οχήματα στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στα Καλύβια Θορικού και τη Σαρωνίδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ταχύτατα και αποτελεσματικά, με εθελοντές, εργαζομένους και πυροσβεστικά οχήματα που ήταν σε κατάσταση επιφυλακής για άμεση επέμβαση, ο ΣΠΑΠ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ και Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο, συμμετείχε στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στα Καλύβια Θορικού, βοηθώντας καίρια και αποφασιστικά το Πυροσβεστικό Σώμα και τον Δήμο Σαρωνικού.

Η πυρκαγιά, η οποία εξελίχθηκε πολύ αρνητικά και δημιούργησε δεύτερο μέτωπο προς Σαρωνίδα απειλώντας κατοικημένη περιοχή. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχαν 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 11 εθελοντικά οχήματα, 14 υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και 8 υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής.

Το έργο της κατάσβεσης ήταν ιδιαίτερα δύσκολο εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των θυελλωδών ανέμων, που έπνεαν στην περιοχή. Στον τόπο της πυρκαγιάς ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σοφρώνης, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κρωπίας Θεόδωρος Γρίβας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ