Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στην Πεντέλη ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Πεντέλη βρέθηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, όπου και εξήγγειλε συντεταγμένη δράση για την περιβαλλοντική προστασία και ανάδειξη του Πεντελικού.

Στόχος της επίσκεψης του Υπουργού ήταν να δει από κοντά τα σημερινά προβλήματα που έχει το βουνό, να ενημερωθεί από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, ώστε να δρομολογηθούν συντονισμένα και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Αττικής, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και τους Δήμους που βρίσκονται στις παρυφές του Πεντελικού, όλες οι αναγκαίες μελέτες και δράσεις που απαιτούνται για την περιβαλλοντική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη συνολική ανάδειξη του βουνού, με τελικό σκοπό την ταχεία ωρίμανση των απαραίτητων παρεμβάσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Παρόντες στην επίσκεψη του κ. Χατζηδάκη στην Πεντέλη ήταν η Δήμαρχος της πόλης κα Δήμητρα Κεχαγιά,  ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) Βλάσσης Σιώμος, οι Αντιδήμαρχοι Πεντέλης Πολιτισμικής Αναβάθμισης Άρτεμις Αργύρη και Περιβάλλοντος Άντα Μπούσουλα, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για το Πεντελικό Κωνσταντίνα Λαζή, ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Σπύρος Κοκκινάκης, ο Διευθυντής Δασών της Αποκεντρωμένη Διοίκησης κ. Τάσος Καλπαξίδης και ο Δασάρχης Πεντέλης κ. Αθανάσιος Ρέππας.

Σταθμοί της επίσκεψης του Υπουργού ήταν το Λατομείο Μουζάκη, το Λατομείο Ράικου, το Λατομείο Μαλτέζου – Κοκκιναρά, καθώς και το Αρχαίο Λατομείο, η σπηλιά των Αμώμων και η οδός Λιθαγωγίας.

Όσα δήλωσαν Χατζηδάκης – Κεχαγιά

Ο κ. Χατζηδάκης κατά την περιήγησή του στην Πεντέλη δήλωσε: «Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος το βουνό της Πεντέλης το θεωρούμε δικό μας βουνό. Γνωστό στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς γνωστό, ωστόσο και ένα τραυματισμένο βουνό. Τραυματισμένο από την αδιαφορία και τη βιαιότητα -πολλές φορές- των ανθρώπων. Δεν χρειάζονται λόγια από εδώ και πέρα, χρειάζονται έργα και ταχύτητα. Θα προχωρήσουμε συντεταγμένα και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους, έτσι ώστε αφού συνταχθούν όλες οι αναγκαίες μελέτες, να περάσουμε από τη φάση της θεωρίας και της μελέτης, στη φάση των έργων, που θα είναι έργα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και ανάδειξης του τοπίου».

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά καλωσορίζοντας τον Κωστή Χατζηδάκη τόνισε μεταξύ άλλων: «Το Πεντελικό βουνό είναι το δεύτερο πιο γνωστό βουνό της χώρας μας μετά τον Όλυμπο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς. Εδώ το τοπίο μιλάει από μόνο του, ένα πληγωμένο μέρος εξ αιτίας των συχνών και καταστροφικών πυρκαγιών, αλλά και της
αλόγιστης και παράνομης πολλές φορές ανθρώπινης παρέμβασης.

Η σημερινή επίσκεψη του κ. Χατζηδάκη στο Πεντελικό στέλνει μήνυμα ελπίδας για ανάπτυξη και ανάδειξή του. Είναι η πρώτη φορά που ελπίζουμε σοβαρά, η πρώτη φορά που ελπίζουμε βάσιμα ότι κάτι πάει να αλλάξει και να αποκτήσει ξανά το βουνό την αίγλη που έχει απωλέσει από την εγκατάλειψη.

Για πρώτη φορά μετά από δεκάδες χρόνια Υπουργός Περιβάλλοντος επισκέπτεται την Πεντέλη με στόχο την εκπόνηση ενός σχεδίου για την αναβάθμιση και την ανάπλαση του φυσικού περιβάλλοντος και την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του Πεντελικού.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην υλοποίηση του τελικού σχεδίου που θα εκπονήσει το Υπουργείο για την αναβάθμιση του Πεντελικού όρους».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ