Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής γενικά

Σε διαβούλευση τίθεται το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων

Δημοσιεύθηκε

στις


Ολοκληρώθηκε η εκπόνηση του κοινού σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων, σύμφωνα με την πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι τέσσερις Δήμοι Μεταμόρφωσης, Φιλαδέφλειας-Χαλκηδόνας, Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής. Το σχέδιο με τίτλο «Ανακυκλώνουμε στην πηγή», παρουσιάσθηκε πριν λίγες ημέρες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας από την κ. Δέσποινα Σπανούδη, χημικό μηχανικό και συνεργάτη του δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας που είχε την ευθύνη για τη σύνταξη του σχεδίου και από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Νέας Ιωνίας Χρήστο Κανλή, παρουσία  του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων. Το επόμενο διάστημα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου μας, ώστε να γίνουν σχόλια και παρατηρήσεις από φορείς και δημότες.
Παράλληλα Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι, συμφώνησαν να υποβάλλουν ένα κοινό υπόμνημα με άμεσες ενέργειες για την υλοποίηση των τοπικών σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτων που προβλέπονται στον νέο Εθνικό Σχεδιασμό που ανακοινώθηκε πρόσφατα από το ΥΠΑΠΕΝ. Πρόκειται για απαραίτητες θεσμικές και νομικές ρυθμίσεις προκειμένου οι Δήμοι να είναι πραγματικά σε θέση να διαχειρίζονται τα απορρίμματά τους με την μικρότερη επιβάρυνση  των δημοτών και τα καλύτερα αποτελέσματα για το περιβάλλον. Μέχρι τότε οι Δήμαρχοι θεωρούν ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιβληθεί το επιπλέον τέλος διάθεσης που προβλέπεται από το 2016, γιατί αυτό θα καταλήξει σε πρόσθετα δημοτικά τέλη.
Τέλος οι τέσσερις Δήμαρχοι,  διεκδικούν τη χρηματοδότηση του σχεδίου τόσο από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Αττικής, όσο και από τα αντίστοιχα διατομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ (ΥΜΕΠΕΡΑΑ & ΕΠΑΝΕΚ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ