Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Οι εθελοντές φύτεψαν και πάλι δέντρα στην Πεντέλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Αψηφώντας τον άστατο καιρό, εκατοντάδες εθελοντές, ανάμεσά τους μαθητές, εκπρόσωποι συλλόγων και εργαζόμενοι εταιρίας τηλεπικοινωνιών, ανέβηκαν στο Πεντελικό στηρίζοντας με τη συμμετοχή τους την 2η αναδάσωση του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) για το 2014 και την προσπάθεια για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος.

Με την ευκαιρία της παρυσίας του στη 2η δεντροφύτευση του Σ.Π.Α.Π στο Πεντελικό, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν πτόησαν ούτε σήμερα τους φίλους του δάσους που χάρη στη δυναμική τους παρουσία καταφέραμε όλοι μαζί να κάνουμε ένα ακόμη βήμα στην προσπάθειά μας για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα πράσινο Πεντελικό όρος».

Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν τα Εξωτερικά Συνεργεία, τα Γραφεία Σ.Π.Α.Π, Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου που φρόντισε για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση των εθελοντών από και προς το σημείο της δεντροφύτευσης, όπως επίσης, το ασθενοφόρο του Δήμου που ήταν στη διάθεση των εθελοντών για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η Τροχαία Αγίας Παρασκευής. Συμμετείχαν, επίσης, εργαζόμενοι από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και την Πολιτική Προστασία Δήμου Πεντέλης.

Από μέρους εθελοντικών ομάδων και συλλόγων, με τη συμμετοχή τους στήριξαν η Τοπική Εφορεία Αμαρουσίου – Μελισσίων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Ελλάδας, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας, ο Όμιλος Κοινωνικού Προβληματισμού «Η Συμπολιτεία», η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ), ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου.

Σημαντική ήταν, επίσης, η παρουσία μαθητών, συγκεκριμένα από το Byron College, το International School of Athens, το St. Catherine’s British School in Athens, το Champion School, την Ιόνιο Σχολή, οι περιβαλλοντικές ομάδες από το 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης, και το 57ο Γενικό Λύκειο Αθηνών.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ