Ελάτε στην παρέα μας

Παπάγου - Χολαργού

“Οι δρόμοι μας, η επιλογή μας”

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», μία από τις μεγαλύτερες καμπάνιες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε πολλές πόλεις της Ευρώπης  έως 22 Σεπτεμβρίου. Από το 2002 η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ενθαρρύνει και υποστηρίζει σχετικές δράσεις, που θα υλοποιηθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2014, έχει επιλεγεί ως κυρίαρχο σύνθημα «οι δρόμοι μας, η επιλογή μας» (our streets, our choice), εστιάζοντας στη διασύνδεση της αστικής μετακίνησης και της ποιότητας ζωής καθώς και στο πως μπορούμε να διευκολύνουμε την συνύπαρξη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων.
Ο Δήμος έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών μας στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, καθώς και την ανάδειξη των δρόμων μας ως χώρους κοινωνικής επαφής, συμμετέχει με τις παρακάτω δράσεις:

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου
Περίπατος στον ιστορικό Υμηττό με την υποστήριξη της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ., με σημείο συνάντησης Αναστάσεως & Χατζηκωνσταντή, 10:30.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου
• 1ος Ποδηλατικός Γύρος, με τη συνεργασία των Ποδηλατών Παπάγου-Χολαργού, εντός των Δημοτικών Κοινοτήτων Παπάγου και Χολαργού, με τερματισμό στο Δημαρχείο. Εκκίνηση 10:30 στην ομπρέλα Παπάγου (Κορυτσάς & Στρ. Αλεξ. Παπάγου).
• Αθλητικές δραστηριότητες (μπάσκετ, mini soccer, πινγκ-πονγκ, ξιφασκία, χορός) έξω από το Δημαρχείο με τη συνεργασία του Γ.Α.Σ. Χολαργού και του ΔΟΠΑΠ (11:30 – 14:30).
• Μαθητική Συναυλία.
• Σύντομη ομιλία για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.
Η διεξαγωγή όλων αυτών των δραστηριοτήτων θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και με τη συνεργασία των Αστυνομικών Τμημάτων Παπάγου και Χολαργού.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ