Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Και σε στρατιωτικές μονάδες η συλλογή βιοαποβλήτων

Δημοσιεύθηκε

στις


Σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων επεκτείνεται η διαλογή των βιοαποβλήτων και η κομποστοποίησή τους, μετά την πιλοτική εφαρμογή, στις περιοχές Γκάζι και Κυπριάδου, καθώς και σε τρία εστιατόρια. Στις 7 Ιουλίου, ξεκίνησε η διαλογή βιοαποβλήτων στις κουζίνες δύο μεγάλων στρατιωτικών νοσοκομείων, του  401ΓΝΣ και του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, καθώς  και στις κουζίνες του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ)  και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ).

Υπάλληλοι της Διεύθυνσης  Καθαριότητας  και Ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων, για την επίτευξη του εγχειρήματος αυτού, ενημέρωσαν  παράγοντες των Ενόπλων Δυνάμεων,  για το πρόγραμμα LIFE+, ATHENS BIOWASTE, παρέδωσαν τους ειδικούς κάδους αποκομιδής και εγχειρίδια χρήσης τους και εκπαίδευσαν το αρμόδιο προσωπικό κουζίνας για τη συλλογή των βιοαποβλήτων .  

Σημειώνεται ότι ο δήμος Αθηναίων συμμετέχει στο συγχρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE+,“ATHENS BIOWASTE” που στοχεύει στην αξιοποίηση των βιοαποβλήτων προς όφελος  του δήμου και των δημοτών. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη, στις  περιοχές Γκάζι και Κυπριάδου , σε δύο μεμονωμένα εστιατόρια –στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων- καθώς και στον Αγροτικό Ανθοπαραγωγικό Συνεταιρισμό Αττικής ΣΠΕ «Η Συνιδιοκτησία» που συμμετέχει με τα υπολείμματα λουλουδιών.  Απορριμματοφόρο του δήμου  κάνει χωριστή αποκομιδή των βιοαποβλήτων , τα οποία ακολούθως  εναποτίθενται σε μονάδα κομποστοποίησης.  Το παραγόμενο κόμποστ, θα χρησιμοποιηθεί στα πάρκα του Δήμου.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Μηχανολογικού Εξοπλισμού του δήμου Αθηναίων επιδιώκει την επέκταση του προγράμματος στο σύνολο της επικράτειας του δήμου.  

Πληροφορίες: www.biowaste.gr  & www.facebook.com/athensbiowaste

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ