Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Εθελοντική ομάδα για την πυροφύλαξη στα Βριλήσσια

Δημοσιεύθηκε

στις


Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων, ση συνεδρίαση της Δευτέρας 20 Ιουλίου, η σύσταση Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για την πυροφύλαξη κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και τις εν γένει ανάγκες καθόλη τη διάρκεια κάθε έτους, σύμφωνα με τα όσα αποφασίζονται περιοδικά από το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο περιφερειακό και κεντρικό σχεδιασμό.
Στα Βριλήσσια, ο ενεργός εθελοντισμός για θέματα πυροπροστασίας και γενικότερα πολιτικής προστασίας έχει να παρουσιάσει πολυετές έργο και εξαιρετικές επιδόσεις κάτι που οδήγησε στην απόφαση για την θεσμική έκφραση του μέσα από τη συγκεκριμένη Απόφαση ΔΣ, αλλά και για την αναζήτηση και διάνοιξη νέων δυνατοτήτων υποστήριξής της υπάρχουσας καταγεγραμμένης ως τώρα εθελοντικής δράσης.
Ο Δήμαρχος κ. Ξένος Μανιατογιάννης, όπως και οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Κ.Ιωαννίδης, Ι.Τσούτσιας, Ε.Σακισλή, Κ.Παπασπηλίου, Β.Βήττος, εκφράζοντας το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων, χαιρέτησαν τη συγκρότηση της εθελοντικής ομάδας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη η πρωτοβουλία αυτή να μην περιοριστεί στα όρια των αρχικών εγγεγραμμένων μελών της (15 μέλη και επικεφαλής τον εκάστοτε αρμόδιο Αντιδήμαρχο), αλλά, αντίθετα, να αποτελέσει το έναυσμα περαιτέρω ανοίγματος στην κοινωνία για συμμετοχή και συνδιαμόρφωση των ενεργών πολιτών στην τοπική κοινωνία, στους δύσκολους σημερινούς καιρούς.
Κατά την παρουσίαση της εισήγησης του θέματος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Αλέξης Μαυραγάνης, τόνισε ότι αποτελεί το πρώτο βήμα της Δημοτικής αρχής για τη θεσμική θωράκιση και λειτουργική ενίσχυση της καλής δουλειάς που από χρόνια γίνεται στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας στα Βριλήσσια, «με σκοπό την ενίσχυση του εθελοντικού έργου στην αντιμετώπιση των συνεπειών των φυσικών φαινομένων και τη σύνδεση της διάθεσης για εθελοντική προσφορά των πολιτών με τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».

Συνδρομή στην κατάσβεση της φωτιάς στον Υμηττό
Τέλος, ενημερωτικά σημειώνεται ότι μεικτό υπηρεσιακό και εθελοντικό κλιμάκιο συνέδραμε στην κατάσβεση της φωτιάς του Υμηττού την περασμένη Παρασκευή, συμμετέχοντας στη δύναμη του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και υπό τη διεύθυνση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Για την ίδια ημέρα και το Σαββατοκύριακο που ακολούθησε, ο Δήμος Βριλησσίων ευχαριστεί τους δημότες για την άμεση ανταπόκρισή τους αναφορικά με το κάλεσμα εθελοντικής συμμετοχής που έγινε από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για την αυξημένη επιτήρηση στο Δάσος Θεόκλητου, λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας προκλήσεως πυρκαγιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ