Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού γνωστοποιεί πως και φέτος άρχισε εγκαίρως πρόγραμμα επεμβάσεων για εντομοκτονία & μυοκτονία, το οποίο θα συνεχιστεί σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι το τέλος του έτους. Χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα σκευάσματα σύμφωνα με τις υποδείξεις των φορέων Δημόσιας Υγείας, ώστε να μην προκληθούν προβλήματα ευαισθησίας σε ανθρώπους και στο οικοσύστημα της περιοχής. Το πρόγραμμα υλοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων) στα εξής σημεία:
Σε όλα τα φρεάτια του Δήμου, στα σιντριβάνια, πλατείες και στο ρέμα του Ποδονίφτη, παράλληλα με τον καθαρισμό της βλάστησης.
Σε όλα τα σχολικά και δημοτικά κτήρια, απολύμανση η οποία άρχισε κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, θα συνεχιστεί το καλοκαίρι και θα ολοκληρωθεί κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.
 Δειγματοληπτικοί σταθμοί ελέγχου προνυμφών και ακμαίων.
Όπως τονίζεται, οι ενέργειες του Δήμου δεν αρκούν αν οι Δημότες δεν ευαισθητοποιηθούν για να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για επεμβάσεις στους δικούς τους χώρους και κήπους, όπως:
1.  Καλό τακτικό κούρεμα γρασιδιού, θάμνων και φυλλωσιών στους κήπους
2. Πότισμα κατά τις πρωινές ώρες
3. Απομάκρυνση από τα σημεία, όπου υπάρχει στάσιμο νερό, π.χ. βάζα, γλάστρες, υδρορροές, λεκάνες παλιά λάστιχα
4. Τα καπάκια των φρεατίων και βόθρων πρέπει να είναι ερμητικά κλειστά
5. Να μην διοχετεύονται ακάθαρτα νερά στα ρείθρα των δρόμων
6. Να μην ρίπτονται ακάθαρτα νερά και απορρίμματα ανεξέλεγκτα
7. Να λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ατομικής πρόληψης (εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά, περιοδικοί ψεκασμοί, αντικουνουπικά πλέγματα- σήτες, χρήση ανεμιστήρων, κλιματιστικών και λαμπτήρων κίτρινου χρώματος).
8. Βοηθούν επίσης τα αρωματικά φυτά, όπως δεντρολίβανο, ρίγανη, βασιλικός κ.λπ.
Όπως επισημαίνει η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κα Αικατερίνη Πετρίτση-Μουράντ
“η κοινή προσπάθεια και συνεργασία όλων, Δήμου και κατοίκων πιστεύουμε ότι θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα για ένα καλύτερο καλοκαίρι. “

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ