Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

«Έβρεξε» σπόρους στον Αμαζόνιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Διάσημος αλεξιπτωτιστής έριξε περισσότερους από 100 εκατομμύρια σπόρους σε μια αποψιλωμένη περιοχή του Αμαζονίου

Ο Βραζιλιάνος αλεξιπτωτιστής Luigi Cani κατάφερε ένα από τα πιο σημαντικά άλματα της ζωής του στον Αμαζόνιο. Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ για το μικρότερο άλμα με αλεξίπτωτο στον κόσμο, έριξε περισσότερους από 100 εκατομμύρια σπόρους από 27 είδη δέντρων του τοπικού οικοσυστήματος σε μια απομακρυσμένη αποψιλωμένη περιοχή στην καρδιά της περιοχής του Αμαζονίου.

«Περάσαμε από μια πολύ εξαντλητική διαδικασία για να εξασφαλίσουμε ό,τι χρειαζόταν για να πραγματοποιηθεί επιτυχώς αυτή δράση. Και δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από εκείνο που νιώσαμε τη στιγμή που ακουμπήσαμε ξανά το έδαφος και ξέραμε ότι όλα έχουν πάει καλά. Οι σπόροι που χρησιμοποιήθηκαν έχουν ποσοστό βλάστησης άνω του 95% και δεν χρειάζονται ανθρώπινη παρέμβαση, οπότε σε λίγα χρόνια θα δούμε τους καρπούς αυτής της πρωτοφανούς αποστολής», σχολίασε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Ciclo Vivo, περίπου 3,7 τόνοι υλικών και εξοπλισμού στάλθηκαν με πλοίο στο Novo Aripuanã, στα βόρεια της χώρας, ενώ άλλες σχετικές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρικό όχημα στην ξηρά.

Στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκε ένα βιοδιασπώμενο ξύλινο κουτί ενός κυβικού μέτρου και συνολικού βάρους 300 κιλών, το οποίο έπεσε από ένα αεροπλάνο από ύψος 4.500 μέτρων μαζί με τον αλεξιπτωτιστή. Περίπου στα 2000 μέτρα ο Luigi Cani έφτασε με ελεύθερη πτώση 300 km/h το κουτί και απελευθέρωσε τους σπόρους στο σωστό ύψος για να εξασφαλίσει ακριβή και ομοιόμορφη κατανομή.

Στη συγκεκριμένη δράση, η οποία έλαβε χώρα πριν τρεις μήνες συνέβαλε μια βραζιλιάνικη επενδυτική τράπεζα και η Audi.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ