Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Βύρωνας: Μια τοιχογραφία αφιερωμένη στον θησαυρό του Υμηττού στολίζει την πόλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακόμη μια νέα, μεγάλη τοιχογραφία δημιουργήθηκε στο Βύρωνα, επί της οδού Φλέμινγκ, με έμπνευση αυτή τη φορά από τα αγριολούλουδα και τα ευεργετικά βότανα του Υμηττού και της Αττικής γης.

Ο τίτλος του νέου του έργου είναι «Prestigious goods» και δημιουργός του είναι ο Jack Lack, ένας γερμανός καλλιτέχνης που αυτές τις μέρες βρέθηκε στη χώρα μας. Το έργο δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της ομάδας Awesome Athens Experiences και των ανθρώπων του Δήμου Βύρωνα.

Λίγα λόγια για τον Jack Lack: Καλλιτέχνης με έδρα τη Στουτγάρδη, που τα τελευταία χρόνια επικεντρώνει την προσοχή του σε τοιχογραφίες διαφόρων μεγεθών, ο Jack πιστεύει πως ένας τοίχος δεν είναι απλά ένας καμβάς, αλλά αποτελεί ένα μοναδικό μέρος, δεμένο με τη θέση του στο χώρο. Για κείνον, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της street art είναι η συνειδητοποίηση και η ένταξη του περιβάλλοντος στις τοιχογραφίες που δημιουργεί.  Με τα χρώματα που χρησιμοποιεί καθώς και με τη θεματολογία και τις φόρμες του, προσπαθεί να αναδημιουργήσει την ατμόσφαιρα ενός τόπου μέσα στο έργο.

 

 

 

Το έργο: Ο Jack Lack επισκέφθηκε τον Υμηττό και την πόλη του Βύρωνα και εμπνεύστηκε από την μεσογειακή βλάστηση. Το κορίτσι μαζεύει τα άνθη του πολύτιμου σπαθόχορτου, του γνωστού μας βάλσαμου, φυτού ιδιαίτερα διαδεδομένου στον Υμηττό. Το συγκεκριμένο βότανο, γνωστό και ως υπέρικο, από την αρχαιότητα ήταν γνωστό για τις επουλωτικές του ιδιότητες, ενώ έχει και πολλές ακόμα φαρμακευτικές ιδιότητες.

Η βιοποικιλότητα της Μεσογείου, είναι το πολύτιμο αγαθό που πρέπει να προστατεύσουμε.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ