Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Απολογισμός για το Συντονιστικό Κέντρο για την Αντιμετώπιση του Παρεμπορίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Καταστράφηκαν πάνω από

1 εκατομμύριο μαϊμού-προϊόντα

Στοιχεία για τη μέχρι σήμερα λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Παρεμπορίου (ΣΥΚΑΠ) δίνει στη δημοσιότητα το Υπουργείο Ανάπτυξης επτά μήνες μετά από τη δημιουργία του.

Στο Συντονιστικό συμμετέχουν, όπως είναι γνωστό, η Υπηρεσία Ελέγχου Αγοράς (ΥΠΕΑ), η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, το ΣΔΟΕ, τα Τελωνεία, το Λιμενικό Σώμα και τα Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου (ΚΕΛΑΥΕ).
Ειδικότερα, από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2012 όταν και συστάθηκε το ΣΥΚΑΠ μέχρι   και τον Μάρτιο του 2013, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν περίπου 1.228.000 προϊόντα παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 155.300 ευρώ από την ΥΠΕΑ για παράβαση των σχετικών διατάξεων, σε πάνω από 530 σημεία ελέγχου.
Υπενθυμίζεται πως λειτουργεί κανονικά η τηλεφωνική γραμμή 1520 για τις καταγγελίες των πολιτών και τη συνδρομή τους στη χαρτογράφηση του φαινομένου. Επίσης, δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα www.1520.gov.gr, στην οποία οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις καταγγελίες τους. Ο νέος διαδικτυακός τόπος θα είναι διαθέσιμος σύντομα για χρήση από τους πολίτες.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ