Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Συνάντηση… γαστρονομίας στον Κορυδαλλό

Δημοσιεύθηκε

στις


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της διήμερης διακρατικής συνάντησης των πόλεων που συμμετέχουν στο έργο Gastronomic Cities του προγράμματος URBACT ΙΙ (πόλεις σε δράση), που φιλοξένησε ο Δήμος Κορυδαλλού. Ο Κορυδαλλός, ο μοναδικός ελληνικός Δήμος που συμμετέχει στο πρόγραμμα, φιλοξένησε τις ομάδες εργασίας του Burgos και της Hospitalet της Ισπανίας, του Fermo της Ιταλίας και της Alba Julia της Ρουμανίας και τη επίσης από την Ισπανία (Βαρκελώνη). Στις εργασίες συμμετείχαν επίσης, επιχειρηματίες και επαγγελματίες της εστίασης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και συζητήσεις με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Περιφέρειας Αττικής, του πολιτισμού, καθώς και επαγγελματιών της γαστρονομίας και τοπικών επιχειρήσεων, για την αξιοποίηση της γαστρονομίας ως εργαλείο, τη συμβολή του Δήμου και τις καλές πρακτικές για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο,
Την έναρξη της συνάντησης κήρυξε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος καλωσόρισε τις ομάδες εργασίας των τεσσάρων πόλεων, υπογραμμίζοντας ότι ο Κορυδαλλός μπορεί να διαμορφώσει την ταυτότητά της και να επενδύσει στην μελλοντική της εικόνα αξιοποιώντας τις υπάρχουσες υποδομές και την εμπειρία πόλεων με τις οποίες συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο του προγράμματος. «Η διεκδίκηση και η υλοποίηση ενός προγράμματος γαστρονομίας και μάλιστα σε εποχές οικονομικής κρίσης ίσως να φαίνεται καταρχήν εξωπραγματική. Είναι όμως πλέον κατανοητό ότι το πρόγραμμα δεν αφορά απλώς στη μαγειρική, αλλά στην αξιοποίηση της γαστρονομίας και των επιχειρήσεων εστίασης, τόσο ως πόλου έλξης επισκεπτών στην πόλη όσο και ως μοχλού ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και βελτίωσης των δυνατοτήτων απασχόλησης».
Οι ομάδες εργασίας περιηγήθηκαν και γνώρισαν τοπικές επιχειρήσεις εστίασης, ενώ στο «Σινέ Παράδεισος», απόλαυσαν την εμπειρία προβολής ταινίας συνοδεία ελληνικών πιάτων. Τέλος, στο κεντρικό μαγειρικό γεγονός, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού (Καραολή Δημητρίου & Ποταμού) γνωστοί σεφ και από τις 5 πόλεις μαγείρεψαν μπροστά στο κοινό, προετοιμάζοντας ο καθένας μια εκδοχή της εθνικής τους κουζίνας. Συμμετείχαν οι σεφ Antonio Arrabal Burgos-Ισπανία, Beltrαn Aldoma L’ Hospitalet- Ισπανία, Germano Cappelli- Fermo- Ιταλία, Elena Rodica Esztera, Alba Iulia- Ρουμανία. Οικοδεσπότες σεφ θα είναι οι Βησσαρίων Παρθένης, μέλος της ομάδας εργασίας Δήμου Κορυδαλλού, καθώς και οι και Ντίνος Φωτεινάκης (Σπονδή**), Μιχάλης Κοτσιάς (Ταμπακιέρα -Slow Food), Νίκος Χατζηνάνος (Beeronos), Άλκης Βιρβίλης,(Verde-Papagalo), Μανώλης Κατσάκος (καθηγητής Le Monde).

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ