Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Πότε θα δοθούν δώρα, επιδόματα και συντάξεις

Δημοσιεύθηκε

στις


Με αγωνία περιμένουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες το Δώρο Χριστουγέννων και τα επιδόματα τέκνων για να μπορέσουν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των γιορτών αλλά και τις υπέρμετρες φορολογικές τους υποχρεώσεις που κορυφώνονται τις.. Άγιες Ημέρες. Επίσης, νωρίτερα θα δοθούν οι συντάξεις λόγω των εορτών και προκειμένου να μην παρατηρηθεί πρόβλημα συνωστισμού στα τραπεζικά ιδρύματα. Βέβαια το πιθανότερο είναι πως δεν θα μείνουν και πολύ και αυτά τα (πετσοκομμένα) χρήματα στα χέρια των συνταξιούχων.

Δώρο Χριστουγέννων
Οι μόνοι που δικαιούνται, ελεω μνημονίου, Δώρο Χριστουγέννων είναι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα. Όλοι οι υπόλοιποι, δηλαδή, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιου υπάλληλοι και συνταξιούχοι δεν λαμβάνουν πλέον δώρο Χριστουγέννων. Μοναδική εξαίρεση ακόμη αποτελούν οι άνεργοι που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, οι οποίοι θα λάβουν το δώρο Χριστουγέννων μεταξύ 16 και 23 Δεκεμβρίου.
Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αναμένεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να εισπράξεουν το Δώρο έως και τις 21 Δεκεμβρίου. Το Δώρο ισούται με έναν ολόκληρο μισθό, εφόσον ο εργαζόμενος έχει προσληφθεί πριν από την 1η Μάιου του έτους. Αν η πρόσληψη έχει γίνει μετά από αυτήν την ημερομηνία, το δώρο καταβάλλεται κατ’ αναλογία με τις ημέρες εργασίας

Η τελευταία δόση του Επιδόματος τέκνων
Η τέταρτη και τελευταία για το 2013 δόση για τους δικαιούχους του επιδόματος τέκνων όπως και των πολυτεκνικών επιδομάτων αναμένεται να καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων στις 22 ή 23 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα οι συντάξεις
Οι συντάξεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε) θα καταβληθούν στις 20 Δεκεμβρίου και όλων των υπόλοιπων φορέων κοινωνικής ασφάλισης στις 23 Δεκεμβρίου.
Πιο νωρίς θα δοθούν και οι συντάξεις στο δημόσιο και ειδικότερα στις 23 Δεκεμβρίου, αντί στις 30 Δεκεμβρίου όπως προβλέπεται.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ