Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Επιμορφωτικό σεμινάριο σε δημοτικούς υπαλλήλους

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία διεξήχθη για 2η χρονιά στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής Επιμορφωτικό Σεμινάριο μέσα από το πρόγραμμα ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ.
Είκοσι τρεις υπάλληλοι Ιιδωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) του Δήμου από διαφορετικές Διευθύνσεις Τμήματα και Ειδικότητες -επιλέχτηκαν μετά από κλήρωση- παρακολούθησαν για 2 ημέρες και επιμορφώθηκαν στα ενδιαφέροντα θεματικά πεδία της Συναισθηματοκής νοημοσύνης, της Ανθρώπινης Επικοινωνίας, της Επαγγελματικής Συμπεριφοράς, της Προσωπικής Ανάπτυξης και της Γλώσσας του Σώματος, στο πιστοποιημένο από τον ΟΑΕΔ Εκπαιδευτικό Κέντρο και στην Αίθουσα Διαλέξεων του Δήμου στον 1ο όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου.
Ο πιστοποιημένος καθηγητής Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Νικόλαος Σταυρόπουλος και οι υπάλληλοι Αθανασιάδου Άννα, Βασιλάκη Σοφία, Βρέττη Ελένη, Γκόβα Αικατερίνη, Δρέττα Χάρις, Κατσάκος Παναγιώτης, Κλόκα Δήμητρα, Λάμπρου Παναγιώτα, Λεγάκη Μαρία, Μαργιώλη Αναστασία, Μητσάκου Ελένη, Μπαρούτογλου Ευτυχία, Πανούτσου Ασπασία, Πιπερίδου Γεωργία, Πλεξίδα Κατερίνα, Πορτοκάλη Ελένη, Σαρτώρου Δήμητρα, Σεβαστάκη Μαρία, Σκουντριάνος Μιλτιάδης, Σπυρόπουλος Γρηγόρης, Σταμίρης Παναγιώτης, Τατούλης Κωνσταντίνος, Φυλακτός Νικόλαος ξεναγήθηκαν και παρασύρθηκαν συμμετέχοντας αλληλοδιαδραστικά σε πληροφορίες, προσεγγίσεις και έρευνες για τα νέα δεδομένα της ανθρώπινης συμπεριφοράς και επικοινωνίας.

Τι είναι η συνασθηματική νοημοσύνη  
…Η συναισθηματική νοημοσύνη (EQ) αναφέρεται στην ικανότητα του ατόμου να αναγνωρίζει και να κατανοεί τα συναισθήματα τόσο τα δικά του όσο και των άλλων, να τα χειρίζεται αποτελεσματικά και να δημιουργεί διαρκώς κίνητρα για τον εαυτό του.
Η Συναισθηματική Νοημοσύνη μερικές φορές αναφέρεται ως “ανθρώπινη εξυπνάδα.” Αντί να είναι ένα μόνο χαρακτηριστικό, η συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να θεωρηθεί ως ένα ευρύ σύνολο ικανοτήτων που είναι οργανωμένες σε μερικές μεγάλες ομάδες. Η πιο ευρέως αποδεκτή άποψη της συναισθηματικής νοημοσύνης προσδιορίζει 20 αρμοδιότητες, οι οποίες με την σειρά τους οργανώνονται σε 5 “συναισθηματικές δεξιότητες” που αποτελούν την πρώτη ύλη της έννοιας της συναισθηματικής νοημοσύνης. Αυτές είναι:

Αυτογνωσία
Αυτοδιαχείριση
Κίνητρα
Κοινωνική ευαισθητοποίηση
Κοινωνικές δεξιότητες…

Το σεμινάριο οργανώθηκε από την ΚΕΑΕΔΗΑ ΑΕ ΟΤΑ του Δήμου και εντάσσεται στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιμορφωτικών Σεμιναρίων που οργανώνει η ΚΕΑΕΔΗΑ μέσα από την Υπηρεσία της Εκπαίδευση Ηράκλειο (ε-ηράκλειο).

Τα επόμενα Επιμορφωτικά Σεμινάρια αφορούν εκμάθηση στις Bασικές Τεχνικές Εφαρμογών, Προγραμμάτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Μαθήματα Η/Υ για πιστοποίηση ECDL όπου θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή τηλεφωνήστε στο 213 2000103 – 213 2000205

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ