Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Εξηγήσεις Κεγκέρογλου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Δημοσιεύθηκε

στις


Δηλώσεις για ζήτημα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος έκανε ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου εξηγώντας ότι θα είναι ένα συμπλήρωμα το οποίο θα δοθεί σε όσους έχουν μηδενικό ως ελάχιστο εισόδημα, με σκοπό να ανεβάσει τα μηναία τους έσοδα στα 400 ευρώ.
Θα αποτελέσει ωστόσο, όπως εξήγησε, μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου, σύμφωνα με το οποίο αυτός που λαμβάνει το επίδομα θα προσφέρει στην κοινωνία, ενώ θα γίνονται και κινήσεις για την απορρόφησή του στην αγορά εργασίας. Τόνισε ότι κάποιος που θα λαμβάνει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα δεν αποκλείεται από άλλα επιδόματα ή παροχές, όπως το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Τα τεκμήρια, επίσης, δεν θα λαμβάνονται υπόψη.
Σημειώνεται ότι ποσό του επιδόματος υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 400 ευρώ για τετραμελή οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά, από τα οποία 100 ευρώ αντιστοιχούν στις δαπάνες κατοικίας, 100 ευρώ για κάθε ενήλικα και από 50 ευρώ για κάθε παιδί. Στην περίπτωση της οικογένειας με ένα παιδί, το ποσόν θα είναι 350 ευρώ, ενώ στις περιπτώσεις των μονογονεϊκών οικογενειών το παιδί θα επιδοτείται με 100 ευρώ σαν ενήλικας.
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί, αρχικά, πιλοτικά σε 13 Δήμους της χώρας.


Διαβάστε επίσης:

“Η κυβέρνηση εγγυάται τη φτώχεια για όλους”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ