Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Δήμος Ν. Ιωνίας: Ο απολογισμός της Οικονομικής Επιτροπής από τον Α. Χατζησαββίδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Όπως και πολλές άλλες, έτσι και η δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας “κλείνει” αυτές τις μέρες έναν χρόνο από τη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, κ. Άρης Χατζησαββίδης κάνει έναν απολογισμό των πεπραγμένων της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο ίδιος αναφέρει όσα έχει καταφέρει να υλοποιήσει η Επιτροπή μέχρι σήμερα, όπως είναι η διεξαγωγή διαγωνισμών με διαφάνεια, η μέριμνα για τις υπηρεσίες εν μέσω κορωνοϊού, η αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων κ.λπ.

Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική ανακοίνωση:

“Πέρασε ένας χρόνος που είμαστε Δημοτική Αρχή. Συνοπτικά θα κάνω απολογισμό της Ο.Ε.

Για όσους δεν γνωρίζουν η Ο.Ε (Οικονομική Επιτροπή) αντικατέστησε τη Δημαρχιακή     Επιτροπή με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ το 2011. Η παρούσα Κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση παραχώρησε πολλές αρμοδιότητες και πλειοψηφία στη Ο.Ε. για λειτουργικούς λόγους του θεσμού της Τ.Α, που ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ της απλή αναλογικής δεν προέβλεψε.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών είθισται με απόφαση Δημάρχου να είναι πρόεδρος της Ο.Ε.

Στην πρώτη συνεδρίαση εκλέξαμε Αντιπρόεδρο της Ο.Ε τον κ. Κανλή.

Καθιερώσαμε αμέσως κάθε Τρίτη και ώρα  14 00 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Οι  οικονομικές υπηρεσίες μειώθηκαν σημαντικά σε ανθρώπινο δυναμικό λόγω των μετατάξεων χωρίς αναπλήρωση. Λύσαμε χρονίζοντα προβλήματα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής με τεράστιες αντιδράσεις από τη αντιπολίτευση.

  1. Μ.Α.Π. Τελειώσαμε και δικαστικά με τον ασυνεπή προμηθευτή που δυστυχώς τον στήριζαν μέλη της αντιπολίτευσης, τον οποίο κηρύξαμε «ΕΚΠΤΩΤΟ». Πήγε ο ίδιος στα δικαστήρια κέρδισε τα ασφαλιστικά και κερδίσαμε την δίκη. Τα Μ.Α.Π. αφορούσαν τα έτη 2017-2018, που οφείλετε στη  μεγάλη καθυστέρηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, αλλά ξεκαθαρίζουμε το καθεστώς με τους ασυνεπείς προμηθευτές που δεν τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Ξεκίνησε με όλες τις διαδικασίες η προμήθεια των Μ.Α.Π. για το 2019-2020 και στόχος μας είναι έγκαιρα να υλοποιείται αυτή η υποχρέωση μας κάθε χρόνο.
  2. Επιβλέπουμε, παρακολουθούμε το έργο της γεωθερμίας που ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί το 2017 και πιέζουμε καθημερινά να γίνουν δοκιμές και να λειτουργήσει φέτος.
  3. Οι απ’ ευθείας αναθέσεις γίνονται με διαφανείς διαγωνισμούς που αναρτώνται και στο site του Δήμου, λειτουργεί ο ανταγωνισμός, γίνεται μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων προς όφελος του Δήμου και αλλάζουν οι προηγούμενοι μόνιμοι διαχρονικά προμηθευτές, μέσω του ανταγωνισμού. Ενδεικτικά αναφέρω τρία παραδείγματα:

α) Συντήρηση ετήσια ανελκυστήρων από 10.700 ευρώ τώρα 5.700

β) Συντήρηση ετήσια αιρκοντίσιον από 17.550 ευρώ τώρα 11.500

γ) Συντήρηση ετήσια σπιτάκια κατασκήνωσης από 22.000 ευρώ τώρα 12.350 και πολλά άλλα που θέλει πολλές κόλλες για  να αναφερθούν

  1. Λεωφορεία Δημοτικής Συγκοινωνίας μπήκαμε στην τελική ευθεία για την προμήθεια τους, μετά από πολλές λανθασμένες επιλογές μιας δεκαπενταετίας, των προηγούμενων δημοτικών αρχών.
  2. Παραλάβαμε αναρροφητικό σάρωθρο χωρητικότητας 4 m3, για την κάλυψη αναγκών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Νέας Ιωνίας.
  3. Επαναδιαπραγμάτευση του Συμφωνητικού Μίσθωσης Ακινήτου επί της Καρολίδου 4 που στεγάζεται η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου γιατί το συμφωνητικό που υπέγραψε ο κ. Γκότσης παραβίαζε τους όρους προκήρυξης της τότε Ο. Ε. σχετικά με τον χρόνο αποχώρησης, κοινόχρηστα και άλλα.
  4. Προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων και δαπέδων ασφαλείας για την αναβάθμιση επτά (7) παιδικών χαρών του Δήμου Νέας Ιωνίας που ολοκληρώθηκε και θα τοποθετηθούν σε λίγες ημέρες με εγκεκριμένο κανονισμός λειτουργίας των παιδικών χαρών.
  5. Προϋπολογισμός 2020. Παρ’ ότι προσδιορίστηκε από τα δύο προηγούμενα χρόνια δώσαμε βαρύτητα στα ανταποδοτικά, την ανακύκλωση με κίνητρα και τις επενδύσεις.  Δημοπρατήσαμε για την εκποίηση ανακυκλώσιμων αποβλήτων ηλεκτρικού & ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) και λαμπτήρων φωτισμού του Δήμου, συνεργαστήκαμε με εταιρεία για την εγκατάσταση δικτύου κάδων ανακύκλωσης υφασμάτων και υποδημάτων. Πιστοποιήσαμε με όλες τις διαδικασίες τα φορτηγά για την μεταφορά των αδρανών υλικών. Ήρθε το απορριμματοφόρο για τους καφέ κάδους που πιλοτικά θα ξεκινήσει από τους μεγάλους παραγωγούς που είναι τα μαγαζιά μαζικής εστίασης και οι Λαϊκές αγορές.  Εξασφαλίσαμε 660.000 ευρώ για την αγορά απορριμματοφόρων. Προγραμματίζουμε ο  Προϋπολογισμός 2021 να ψηφιστεί και εγκριθεί φέτος.
  6. Συμφωνητικό υπογράψαμε για την παροχή υπηρεσιών, περισυλλογής, διαχείρισης καθώς και της φιλοξενίας αδέσποτων ζώων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Νέας Ιωνίας.
  7. Πολιτική προστασία από εξελισσόμενη ή επικείμενη φυσική καταστροφή στην περιοχή του δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής της περιόδου 2020-2021 με έγκριση δαπάνης πρόχειρου φαγητού και πόσιμου νερού, καθώς και έγκριση αποζημίωσης χρήσης μηχανημάτων.
  8. Έγκαιρος καθαρισμός πριν το καλοκαίρι του Άλσους Ομορφοκλησιάς και της κατασκήνωσης.
  9. Η πρωτόγνωρη παρουσία της πανδημίας του κορωνοϊού, διαμόρφωσε νέα δεδομένα πολιτικά κοινωνικά και οικονομικά. Αποφασίσαμε να τηρήσουμε τα πρωτόκολλα των αρμόδιων υπηρεσιών για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες για  Δαπάνες Απολύμανσης Κτιρίων και μηχανημάτων ως κατεπείγουσα δαπάνη εργασίας λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στην πόλη μας . Πήραμε πολιτικές αποφάσεις να μη λειτουργήσουμε την Κατασκήνωση και να μη κάνουμε τις Ιωνικές Ημέρες λόγω της επικείμενης αύξησης των κρουσμάτων όπως αποδείχτηκε στη πατρίδα μας.
    13. Εφαρμόσαμε κατ’ αρχήν στη Κοινωνική Υπηρεσία συνδρομητικές υπηρεσίες λογισμικού για το ηλεκτρονικό διαδικτυακό σύστημα καταγραφής, επικοινωνίας και παρακολούθησης αιτημάτων ευπαθών ομάδων πολιτών του Δήμου Νέας Ιωνίας και αιτημάτων των συμπολιτών μας, με μεγάλη επιτυχία, που επεκτείνεται για όλα τα προβλήματα του Δήμου. Στο site του Δήμου ενημερωθείτε για την εφαρμογή που γίνεται και μέσω κινητών τηλεφώνων.
  10. Προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
  11. Προμηθευτήκαμε τηλεφωνικό κέντρο, τηλεφωνικές συσκευές, γραμμή για πενταψήφιο  15909,
    16. Εργασίες συντήρησης εγκαταστάσεων Δημοτικής κατασκήνωσης.
    17. Έγκριση πρότασης  640.000 ευρώ για χρηματοδότηση της πράξης «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ», από Ζ κατηγορία που είναι σήμερα σε Β, με τίτλο «Παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε Δημοτικά Κτίρια.

18 . Ανατέθηκε σε εργολάβο η «Κατασκευή ή αντικατάσταση εγκατάστασης αντικεραυνικής προστασίας σε σχολικά κτίρια του Δήμου»

  1. Προμήθεια 6 φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών (laptops) και 35 tablets, με σκοπό τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων μέσω τηλεδιάσκεψης για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19
  2. Απολογισμός πεπραγμένων Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Α΄/θμιας  και Β΄/θμιας  Εκπαίδευσης Δήμου Νέας Ιωνίας έτους 2019. Να σημειώσω από το 2011 μέχρι το 2018 δεν έγιναν ετήσιοι απολογισμοί, ούτε στην πρωτοβάθμια ούτε στη δευτεροβάθμια Σ.Ε.
  3. Υπάρχουν πολλά περιθώρια να γίνουν περισσότερα. Προϋπόθεση να γίνουν προσλήψεις, όσων αποχώρησαν λόγω της κρίσης και όσων θέσεων προβλέπει ο οργανισμός του Δήμου.

Να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό σύμφωνα με τα προσόντα του. Τα κατάλληλα πτυχία στη θέση τους.

Είναι υποχρέωση μας, οι αιρετοί μαζί με τα στελέχη και τους εργαζόμενους να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας προς τους συμπολίτες μας, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους και να περιφρουρήσουμε, μέσω της αξιοπιστίας μας, το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ