Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Σοκ στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο καταργεί το δικαίωμα στην άμβλωση έπειτα από 50 χρόνια

Δημοσιεύθηκε

στις

Βήματα προς τα πίσω κάνουν οι ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να απαγορεύσει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Έτσι, εκατομμύρια γυναίκες στις ΗΠΑ δεν θα έχουν από εδώ και πέρα δικαίωμα να προχωρούν σε άμβλωση δηλαδή με απλά λόγια δεν θα έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν το ίδιο τους το σώμα. Η ιστορική απόφαση της υπόθεσης «Roe v Wade» ανατρέπεται μετά από σχεδόν 50 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, τουλάχιστον 25 πολιτείες είναι έτοιμες να θεσπίσουν νέους νόμους ή να ενεργοποιήσουν εκ νέου τον αδρανοποιημένο νόμο, ο οποίος θα καταστήσει παράνομη την πρόσβαση στην άμβλωση σε πολλές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών με σύλληψη μετά από βιασμό ή αιμομιξία.

Οι περισσότερες από αυτές τις πολιτείες βρίσκονται στα νότια των ΗΠΑ, όπως το Τέξας, η Λουιζιάνα και ο Μισισιπής. Μάλιστα, αυτές αποτελούν τις τρεις από τις 13 πολιτείες που θα θέσουν σε ισχύ την απαγόρευση των αμβλώσεων ίσως και άμεσα ή το αργότερο τις επόμενες εβδομάδες.

Αμέσως μετά την απόφαση, η ανταποκρίτρια του CNN στον Λευκό Οίκο μετέδωσε πως αναμένεται διάγγελμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ