Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Σοκ στις ΗΠΑ: Ομαδικοί τάφοι στη Νέα Υόρκη – 1.783 νεκροί σε 24 ώρες [βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

«Παγώνουν» τον πλανήτη οι εικόνες που κατέγραψε drone πάνω από την Νέα Υόρκη και οι οποίες δείχνουν εργάτες να θάβουν πτώματα σε ομαδικό τάφο στο νησί Χαρτ.

Συγκεκριμένα, τα πλάνα προέρχονται από νεκροταφείο στο Hart Island, όπου καταλήγουν οι νεκροί από το «Μεγάλο Μήλο». Μόνο η Νέα Υόρκη μετρά 5.150 νεκρούς από Covid-19 μέχρι αυτήν την ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου John Hopkins.

Νησί – νεκροταφείο

Το Hart Island χρησιμοποιούνταν μέχρι τώρα για να θάβονται εκεί άνθρωποι που ήταν μόνοι στη ζωή, που δεν είχαν συγγενείς ή άνθρωποι των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούσαν να πληρώσουν για τις κηδείες τους.

Τώρα, σύμφωνα με το Reuters, τα πτώματα που μεταφέρονται εκεί για να ταφούν σε ομαδικούς τάφους είναι δεκάδες. Και αυτό γίνεται επί πέντε μέρες την εβδομάδα. Οι σοροί των νεκρών κρατούνται στο νεκροτομείο επί 14 μέρες πριν γίνει η ταφή στο Hart Island.

Οι σοκαριστικές εικόνες δείχνουν άλλωστε ακριβώς αυτό. Τη μια στιγμή μέσα στον ομαδικό τάφο υπάρχει ένα ξύλινο φέρετρο και την επόμενη στιγμή πολλά, το ένα δίπλα στο άλλο. Στην πάνω πλευρά του ξύλινου κουτιού, είναι χαραγμένο με μεγάλα γράμματα το όνομα του νεκρού.

Αρχικά, τους μαζικούς τάφους άνοιξαν κρατούμενοι από τη φυλακή που βρίσκεται στο νησί Rikers. Αργότερα όμως αποφασίστηκε να προσληφθούν εργολάβοι.

https://www.facebook.com/NowThisNews/videos/2548312025387045/

16.478 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 1.783 θάνατοι ασθενών που είχαν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με δεδομένα που συγκέντρωσε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός, μειωμένος σε σύγκριση με εκείνον της προηγουμένης (1.973), αυξάνει το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού που έχουν καταγραφεί στην αμερικανική επικράτεια σε 16.478.

Στις ΗΠΑ καταγράφεται ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός νεκρών στον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας, που είναι χαμηλότερος μόνο από αυτόν στην Ιταλία (18.279 θάνατοι).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ